Επίσκεψη Ιατρών Πνευμονολόγων στο σχολείο μας (17/1/2018)

Mε πρωτοβουλία της Δ/ντριας του σχολείου κας Κουλούρη Χαρίκλειας και του Συλλόγου των Διδασκόντων την 17-1-2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τις παθήσεις των πνευμόνων την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ενημέρωση έγινε από τον ιατρό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Ζαχαριά και την ιδιώτη ιατρό κ. Δαμιανού-Γράσσου.
Στην εκδήλωση αναφέρθηκε πως οι ασθένειες του αναπνευστικού εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σήμερα στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ οι παθήσεις των πνευμόνων συγκαταλέγονται στις πρώτες αιτίες θανάτου με ποσοστό περίπου 14% των θανάτων ετησίως.
Επίσης τονίστηκε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως το άσθμα, το εμφύσημα, η χρόνια βρογχίτιδα, παρουσιάζει αύξηση κυρίως λόγω των προβλημάτων ρύπανσης της ατμόσφαιρας από νοσηρά στοιχεία που παράγονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Τέλος επισημάνθηκε πως μια κύρια αιτία των παραπάνω είναι το κάπνισμα και κυρίως από νεαρή ηλικία ενώ στη συνέχεια μέσα από διαλογική συζήτηση οι μαθητές διατύπωσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τον εθισμό του καπνίσματος και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.