Ευχαριστήριο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διεθύντρια και οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης  ευχαριστούμε  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτριο Παυλή και τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ »ΑΣΤΕΡΑΣ» Τρίπολης για την οικονομική ενίσχυση και συνδρομή, προκειμένου να αποδεχθούμε την πρόσκληση του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου του Ντύσσελντορφ και της Ελληνορθόδοξης Ενορίας του Αγίου Ανδρέα και να πραγματοποιήσουμε την εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην Πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ντύσσελντορφ και στις πόλεις της Κολωνίας και του Βούπερταλ.

Χωρίς αυτήν την οικονομική βοήθεια, θα ήταν πολύ δύσκολο έως και ανέφικτο, για πολλούς μαθητές το αξέχαστο αυτό ταξίδι.

Οι μαθητές μας μεταφέροντας την αγάπη και την στήριξη της μητέρας Πατρίδας και ιδιαιτέρως της Αρκαδίας, λειτούργησαν ως πρεσβευτές της χώρας μας κατά την επαφή τους με μαθητές και παράγοντες της Ελληνικής ομογένειας.Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για τον σημαντικό ενοποιητικό ρόλο της Εκκλησίας και του σχολείου στην ενίσχυση του Απόδημου Ελληνισμού και να βιώσουν την καθημερινότητα των ομογενών μαθητών και των οικογενειών τους. Επιπλέον επισκέφθηκαν μουσεία, μνημεία, ιστορικούς χώρους και τα αξιοθέατα μιάς χώρας στην οποία το Ελληνικό στοιχείο έχει μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία. Ήρθαν σε επαφή με άλλα ήθη, έθιμα, νοοτροπίες και πολιτισμικά στοιχεία και αυτό στάθηκε το έναυσμα για μια ευρύτερη και πιο ανοιχτή προσέγγιση του σύγχρονου πολυπολιτισμικού και παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος. Επέστρεψαν γεμάτοι εικόνες και γνώσεις, «πλούσιοι με όσα κέρδισαν στο δρόμο» με μοναδικές εμπειρίες στις αποσκευές τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε να είστε πάντα σε θέση να ενισχύετε παρόμοιες δράσεις, ανταποκρινόμενοι επάξια στο σύνθετο ρόλο σας.