Παρατηρητήριο Σχολικού Εκφοβισμού – STOP BULLYING

Σας καλωσορίζουμε στον διαδικτυακό χώρο του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Στον ιστότοπο αυτό ο εκπαιδευτικός, ο γονιός ή ο μαθητής θα βρει έναν ασφαλή χώρο και μέσο με το οποίο μπορεί είτε ανώνυμα είτε επώνυμα να καταγγείλει φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού που έχουν πέσει στην αντίληψη τους και αφορούν το σχολείο μας και τους μαθητές μας. Αφορμή για τη δημιουργία αυτής της σελίδας, υπήρξαν οι διαπιστώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια εργασιών στην 1η Διεθνική Δραστηριότητα Μάθησης στην Avola της Ιταλίας Erasmus Plus, όπου είχαν την χαρά να συμμετέχουν μαθητές του σχολείου μας.  Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συμμετείχαν σε διεθνή στρογγυλά τραπέζια, συζητώντας με τους ξένους μαθητές το πρόβλημα του Σχολικού εκφοβισμού προτείνοντας και υιοθετώντας πρακτικές λύσεις.

Μία από τις πιο σημαντικές παρατηρήσεις ήταν, πως ενώ πολλές φορές γίνονται αντιληπτά από μαθητές κυρίως περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, πολύ σπάνια ενημερώνεται είτε η διεύθυνση του σχολείου είτε οι καθηγητές. Και αυτό συμβαίνει διότι τις περισσότερες φορές, οι μαθητές φοβούνται πως είτε θα στοχοποιηθούν ως καταδότες, είτε πως το γεγονός θα λάβει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από όσο πρέπει.

Σκέφτηκαν λοιπόν, πως μια καλή ιδέα θα ήταν να υπάρχει ένας χώρος, όπου οι μαθητές είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα εφόσον το θελήσουν, να πληροφορήσουν τη Διεύθυνση για ό,τι πέσει στην αντίληψη τους. Η πληροφόρηση θα έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα. Θα μπορεί να είναι είτε πολύ γενική π.χ του τύπου «Παρακαλώ προσέξτε. Στο Α1 κάποιο αγόρι κάνει εκφοβισμό σε ένα κορίτσι. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα και να στοχοποιήσουμε μαθητές. Κάντε παρακαλώ μια παρατήρηση γενική και ελπίζω πως θα συμμορφωθεί. Αν δεν συμμορφωθεί θα αναφέρω και ονόματα την επόμενη φορά.», είτε πολύ συγκεκριμένη π.χ του τύπου «Ο τάδε μαθητής του Β2 ασκεί σχολικό εκφοβισμό στον τάδε του Α3».

Να σημειωθεί, πως ήδη το σχολείο μας συμμετέχει στο Δίκτυο Διαχείρισης Πρόληψης Σχολικής Βίας. Υπεύθυνοι καθηγητές είναι ο κος Γιαννίκης Γεώργιος και η κα Γλαράκη Μαρία.

Μπορείτε να υποβάλετε ένα σχόλιο στο τέλος της σελίδας και θα ειδοποιηθούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα λάβουν τα αναγκαία

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑ ΕΙΤΕ EMAIL, ΑΠΛΑ ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΛΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων