«

Ιούν 15

2η Διεθνική Συνάντηση Erasmus+ στην Avola Σικελίας

Από τις 07 Ιουνίου 2018 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Avola Σικελίας / Ιταλία η 2η και τελική Διεθνική Συνάντηση (Transnational Meeting) του προγράμματος. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι καθηγητές Γιαννίκης Γεώργιος και Γλαράκη Μαρία.

Στη συνάντηση έλαβαν χώρα τα εξής:

  • Έλεγχος και συγκέντρωση του υλικού που θα συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος
  • Έλεγχος και συγκέντρωση του υλικού που θα περιληφθεί στο παραδοτέο Εγχειρίδιο του προγράμματος (Handbook)
  • Σχεδιασμός και μορφοποίηση του παραδοτέου Εγχειριδίου
  • Παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων της γενικής αξιολόγησης του προγράμματος ( General Evaluation Report)
  • Παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων των επιμέρους αξιολογήσεων της κάθε μίας Διεθνικής Δραστηριότητας Μάθησης ξεχωριστά
  • Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την συγγραφή της Τελικής Έκθεσης Αξιολόγησης προς τους Εθνικούς Φορείς
  • Συζήτηση και έλεγχος επίτευξης των επιμέρους στόχων του προγράμματος
  • Πολιτιστική εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος στην τοπική κοινωνία. Η δε ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ιδιαίτερη τιμή να παρίσταται ο επίτιμος πρόξενος Ελλάδας – Σικελίας κος  Arturo Bizzarro
  • Ξενάγηση στις Συρακούσες, Νότο και Avola. Παρακολούθηση στο Αρχαίο Ελληνικό θέατρο των Συρακουσών στης αρχαίας τραγωδίας «Οιδίπους επί Κολωνώ»

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως ΟΛΟΙ οι εταίροι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον τρόπο που εκτελέστηκε το πρόγραμμα καθώς και για την σε πολύ μεγάλο βαθμό επίτευξης των στόχων που ετέθησαν στην αρχή του προγράμματος. Υπήρξε πάρα πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των εταίρων – καλών φίλων μπορούμε πλέον να πούμε – σε πολύ καλό κλίμα.

Η επιτυχία αυτού του προγράμματος, άφησε πολύτιμο κεφάλαιο γνώσης και εμπειριών στα σχολεία μας, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Όλοι μας ανεξαιρέτως, φεύγουμε από αυτό το πρόγραμμα πολύ πιο πλούσιοι αλλά και έτοιμοι για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών στο μέλλον. Ο πήχυς έχει τεθεί πολύ ψηλά, αλλά η συσσώρευση γνώσεων και εμπειριών θα μας βοηθήσει στην επίτευξη νέων υψηλών.

Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων – Χαιρετισμός του Επίτιμου Προξένου Ελλάδας – Σικελίας κου Arturo Bizzarro

Οιδίπους επί Κολωνώ, Αρχαίο Ελληνικό θέατρο Συρακουσών

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων