9 Μαρ 2018

4η Διεθνική Συνάντηση Erasmus Plus στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ημέρα 5η

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: 4η Διεθνική συνάντηση, Ανταλλαγές μαθητών, Διεθνικές συναντήσεις, Θεσσαλονίκη - Ελλάδα, Προσφυγική κρίση

09:00 – 10:00  Παρουσιάσεις των μαθητών σχετικά με τις «Πιο σημαντικές Ευρωπαϊκές αξίες που πρέπει να μεταδοθούν στους πρόσφυγες». Οι μαθητές έχοντας υπόψη τους τη “Διακήρυξη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ε.Ε” προετοίμασαν παρουσιάσεις με τις κυριότερες κατά τη γνώμη τους αξίες που θα έπρεπε να μεταδοθούν στους πρόσφυγες. Παρουσίαση Ελλάδας, Γερμανίας, Βελγίου, Ιταλίας.

10:00 – 12:30  Στη συνέχεια οι μαθητές μας κάθισαν σε στρογγυλά τραπέζια μαζί με πρόσφυγες και συζήτησαν για τις κοινά αποδεκτές αξίες από όλους. Υπήρξε ψηφοφορία και προέκυψαν αποτελέσματα τα οποία ήταν η βάση για την παραγωγή ενός οδηγού  “Ok και όχι Ok” για τους πρόσφυγες.

 

12:30 – 14:30 Παρουσίαση και συζήτηση στην ολομέλεια των αποτελεσμάτων της συζήτησης ανά στρογγυλή τράπεζα.

Αποτελέσματα των συζητήσεων στα στρογγυλά τραπέζια.

 

14:30 – 17:00 Διανεμήθηκαν και συμπληρώθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες ερωτηματολόγια αξιολόγησης. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά, όπως φάνηκε και από τη στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *