«

»

Μαρ 08

4η Διεθνική Συνάντηση Erasmus Plus στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ημέρα 4η

Σήμερα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Δίον, στο μεσαιωνικό κάστρο του Πλαταμώνα και το ιστορικό χωριό Π. Παντελεήμονα στις πλαγιές του Ολύμπου. Το Δίον (Αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο) υπήρξε η κατ’ εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων. Τραγουδώντας ο Ησίοδος γύρω στο 700 π.Χ τον έρωτα του Δία για τη Θυία, την κόρη του προπάτορα των Ελλήνων Δευκαλίωνα, αναφέρει ότι αυτή έμεινε έγκυος και γέννησε δυο παιδιά, το Μάγνητα και το Μακεδόνα, που έζησαν στην Πιερία γύρω από τον Όλυμπο. Ο ιερός χώρος του Δία στην περιοχή αυτή ήταν το Δίον.

Η περιήγηση ανάμεσα στα απομεινάρια των αρχαίων ναών του Δίου, τα θέατρα, τις θέρμες και τις μυρωδιές της φύσης, αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας – κυρίως τους ξένους –  έναν μοναδικό σταθμό στο παρελθόν και στο θαυμαστό πολιτισμό μας.

Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο του Πλαταμώνα  το λειτουργεί σαν «μαγνήτης» με την επιβλητική παρουσία του και μας καλεί να το εξερευνήσουμε και να ταξιδέψουμε σε μια άλλη εποχή στο χρόνο.

Και η πολύ όμορφη ημέρα μας έκλεισε ιδανικά με την επίσκεψη μας σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Μακεδονίας με μοναδική θέα και ομορφιά. Τον Παλαιό Παντελεήμονα, έναν διατηρητέο οικισμό στους πρόποδες του Ολύμπου.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων