«

»

Μαρ 07

4η Διεθνική Συνάντηση Erasmus Plus στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Ημέρα 3η

10:00 – 15:00  Επίσκεψη στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων

Τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μας υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά.

Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε από τον κο Βασίλειο Τηλιακό, Προϊστάμενο της Βόρειας Ελλάδας της ΜΚΟ International Rescue Committee, πως εξαιτίας της δράσης του προγράμματος μας τον προηγούμενο χρόνο, τα παιδιά που φιλοξενούνταν στη Δομή, άρχισαν να δέχονται να πηγαίνουν στο σχολείο. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της 2ης Διεθνικής Συνάντησης το Μάρτιο του 2017, που έγινε και πάλι στη Θεσσαλονίκη, παιδιά που φιλοξενούνταν στη Δομή Ασυνόδευτων Παιδιών Προσφύγων μας επισκέφτηκαν στο σχολείο και έλαβαν μέρος στις εργασίες του προγράμματος και γνωρίστηκαν με τους μαθητές μας και τους σκοπούς του προγράμματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα παιδιά να δεχτούν να αρχίσουν να φοιτούν σε σχολεία της περιοχής. Στο βίντεο ο κος Τηλιακός κάνει τη σχετική αναφορά.

Διάλεξη από την κα. Καραγιάννη Έφη | Αξιωματούχος Παιδικής προστασίας Ανηλίκων της ΜΚΟ International Rescue Committee σχετικά με την κοινωνική ενσωμάτωση των Ανήλικων Προσφύγων

Βιωματικά παιχνίδια ρόλων και δρώμενα  με συμμετοχή μαθητών και παιδιών προσφύγων

Ανήλικοι πρόσφυγες μαθητές μαγειρεύουν για τους μαθητές μας και μέσω της μουσικής, του χορού και του φαγητού παρουσιάζουν την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της πατρίδας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων