1 Μαρ 2018

4η Διεθνική Συνάντηση Erasmus Plus στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2018 – Δελτίο τύπου

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: 4η Διεθνική συνάντηση, Ανταλλαγές μαθητών, Διεθνικές συναντήσεις, Θεσσαλονίκη - Ελλάδα

Δελτίο Τύπου

2ος Χρόνος του Erasmus+ στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης

“Promote integrated environment to guarantee refugees acceptance through Erasmus+”

Στις 2 Μαρτίου φθάνει η Γερμανική αντιπροσωπεία και στις 3 Μαρτίου η Βελγική και η Ιταλική. Ύστερα από την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, πιο πλούσιοι σε εμπειρία και με αμείωτο ενθουσιασμό αναμένουμε και φέτος τους «ξένους» – φίλους μας πια, καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες.

Η ομάδα των συμμετεχόντων μαθητών/τριών μας διευρύνθηκε καθώς συμμετέχουν φέτος και μαθητές της Α΄Λυκείου, οι οποίοι μαζί με αυτούς της Β΄Λυκείου θα υποδεχθούν και θα φιλοξενήσουν αντίστοιχα δέκα πέντε (15) συνομηλίκους τους.

Όλοι μαζί θα συμμετάσχουν στις εργασίες του προγράμματος: θα ακούσουν διαλέξεις από ειδικούς (κ.Σοφία Ασλανίδου, κ. Ε. Καραγιάννη), θα οργανώσουν στρογγυλά τραπέζια με θέμα την αποδοχή την ευρωπαϊκών αξιών από τους πρόσφυγες, θα λάβουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια ρόλων και θα επισκεφθούν τη δομή ανηλίκων προσφύγων στην Αλεάνδρεια Ημαθείας. Τέλος, σύμφωνα με τις επιταγές του Erasmus+, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα και τον Παλαιό Παντελεήμονα για να πάρουν ένα ελάχιστο δείγμα από τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας.

Η επαφή μας με τους εταίρους μας δε διακόπηκε όλο το διάστημα ανάμεσα στις δύο επισκέψεις στη χώρα μας. Άλλωστε μεσολάβησε και το ταξίδι μας στη Γερμανία. Οι δεσμοί φιλίας που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους μαθητές και τους καθηγητές είναι ισχυροί και δυναμώνουν περισσότερο σε κάθε συνάντηση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να εξακολουθήσουν να είναι το ίδιο ισχυροί και στο μέλλον . Αυτός είναι εξάλλου και ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση