5 Μάι 2017

Επίσκεψη στο 2ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης παιδιών προσφύγων που φιλοξενούνται στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: Δράσεις, Προσφυγική κρίση
IMG_1336

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης Διεθνικής Συνάντησης Μάθησης του προγράμματος Erasmus Plus (Θεσσαλονίκη 20-24 Μαρτίου 2017), που έχει τη χαρά να συμμετέχει το σχολείο μας, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών και να γνωρίσουμε από κοντά παιδιά πρόσφυγες και να συζητήσουμε για τα προβλήματα τους. Τους επισκεφτήκαμε στο σπίτι τους, οπότε επόμενο ήταν να μας επισκεφτούν και αυτά με τη σειρά τους.

Η επίσκεψη έγινε την Παρασκευή 05/05/2017. Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε περίπου 25 παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, αγόρια και κορίτσια.

Τα προσφυγόπουλα, μας παρουσίασαν εργασίες δικές τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μας τραγούδησαν τραγούδια από τη χώρα τους, έπαιξαν με τους δικούς μας μαθητές, συνεργάστηκαν σε στρογγυλά τραπέζια παρουσιάζοντας τους προβληματισμούς τους σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, ψάχνοντας από κοινού με τους δικούς μας μαθητές λύσεις και πρακτικές,  έφαγαν, γέλασαν, ξανατραγούδησαν, χόρεψαν και έφυγαν με την υπόσχεση πως σίγουρα θα ξαναβρεθούμε. Άλλωστε έχουμε τόσα πολλά που μας ενώνουν και στην ουσία τίποτα που να μας χωρίζει.

DSC_0013

Άφιξη των προσφύγων μαθητών στο σχολείο μας

IMG_1321

Σύντομη ενημέρωση και γνωριμία με τους χώρους του σχολείου

Σύντομη ενημέρωση και γνωριμία με τους χώρους του σχολείου

IMG_1336

Συνεργασία μαθητών σε στρογγυλά τραπέζια

Συνεργασία μαθητών σε στρογγυλά τραπέζια

 

Αποχαιρετισμός. Θα ξαναβρεθούμε σίγουρα!!!

Αποχαιρετισμός. Θα ξαναβρεθούμε σίγουρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *