20 Μαρ 2017

2η Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Επιμόρφωσης Erasmus Plus – Θεσσαλονίκη 20-24 Μαρτίου 2017

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: 2η Διεθνική Συνάντηση, Ανταλλαγές μαθητών, Δημοκρατία στο σχολείο, Θεσσαλονίκη - Ελλάδα, Προσφυγική κρίση

Σε μια εποχή που τα κύματα προσφύγων και μεταναστών δοκιμάζουν την Ευρώπη, οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, ανοίγουν τις πόρτες του σχολείου τους, αλλά και τις πόρτες των σπιτιών τους, για να υποδεχτούν Ευρωπαίους συμμαθητές τους και μοιράζονται μαζί τους εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις, προτάσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια και με τη γνωριμία με τον «άλλο».

15 μαθητές και 7 καθηγητές,  μέλη 3 εθνικών αποστολών (από Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο) θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας για πέντε μέρες. Μαζί με τους  μαθητές μας θα έρθουν σε επαφή με το προσφυγικό θέμα που είναι Ευρωπαϊκό θέμα και θα διερευνήσουν τη δημοκρατική συνθήκη μέσω της οποίας η ένταξη των προσφυγόπουλων στις χώρες υποδοχής θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα. Στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας το πρόγραμμα θα είναι πολύ πυκνό, καθώς οργανώσαμε δράσεις που στοχεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σε προσεχή άρθρα.

Η δραστηριότητα μας ήδη τράβηξε την προσοχή και τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόγραμμα και τι δυνατότητες υπάρχουν για την πλήρη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *