24 Ιαν 2017

Συνέντευξη Σύριου πρόσφυγα από μαθητές του σχολείου μας

Συντάκτης: ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Κάτω από: Δράσεις, Προσφυγική κρίση
Νουρ 3

 Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στην ομάδα των μαθητών του Erasmus+ «Pro Integrate Plus», είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να πάρουν συνέντευξη από τον 27χρονο Σύριο πρόσφυγα Νουρ από το Χαλέπι.
Ο 27χρονος Νούρ, σε μια συνέντευξη ποταμό, μίλησε στους μαθητές για τον εαυτό του, περιέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ερειπωμένο Χαλέπι, περιέγραψε την οδύσσεια μέχρι να φτάσει ασφαλής στην Ελλάδα καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του καθώς και τις προσδοκίες και τις ελπίδες του για το μέλλον.

 Προξένησε κατάπληξη σε όλους μας η αναφορά του στο πώς έχασε ολόκληρη την οικογένεια του και την περιουσία του μέσα σε 6 μήνες. Πρώτα έχασε τους γονείς του, το σπίτι του και το μαγαζί του από βομβαρδισμό, και κατόπιν την κοπέλα του με την οποία βρίσκονταν μαζί 4 ολόκληρα χρόνια και με την οποία ετοιμάζονταν να παντρευτούν. Τραγική λεπτομέρεια; Η κοπελιά του και οι γονείς της σκοτώθηκαν 20 ημέρες πριν από το γάμο. Τα προσκλητήρια ήδη είχαν τυπωθεί και μοιραστεί…

Άραγε τι μπορεί να πει κανείς μας σε έναν άνθρωπο, ο οποίος όταν τον ρωτάς «τι όνειρα έχεις για το μέλλον;» αυτός απαντά πως δεν θέλει πια να κάνει όνειρα. Πως όλα του τα όνειρα έχουν πεθάνει στη Συρία. Το μόνο που πια θέλει είναι να βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκη.

Νουρ 1 Νουρ 2 Νουρ 3Βίντεο με τη συνέντευξη του Νουρ

 

Αφήστε μια απάντηση