12 Οκτ 2016

Λογότυπο (Logo) του προγράμματος “Promote Integrated Enviroment to Guarantee Refugees Acceptance through Erasmus Plus”

Συντάκτης: 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | Κάτω από: Διεθνικές συναντήσεις
Logo Pro Integrate Plus

Κατά τη διάρκεια της 1ης διεθνικής συνάντησης στο Kenzingen της Γερμανίας, είχαμε τη χαρά να συμφωνήσουμε όλοι οι εταίροι και να καταλήξουμε στο λογότυπο του προγράμματος μας. Ο τίτλος του προγράμματος στα ελληνικά  είναι “Προωθούμε ολοκληρωμένο περιβάλλον που θα εγγυάται την αποδοχή των προσφύγων μέσω του Erasmus Plus”.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής και κατεύθυνσης και αφού εξετάστηκαν αρκετές ιδέες και προτάσεις καταλήξαμε, όλοι οι εταίροι ομόφωνα, στην υιοθέτηση του παρακάτω λογότυπου (Logo), το οποίο θεωρούμε πως απεικονίζει καλλιτεχνικά τους σκοπούς του προγράμματος.

Τα διάφορα έγχρωμα  κλειστά σχήματα, συμβολίζουν τις διάφορες κλειστές σημερινές κοινωνίες στη Δυτική Ευρώπη. Κάθε σχήμα είναι αυτόνομο, είναι μοναδικό, έχει το δικό του χρώμα και σχέδιο. Η πρόκληση που φέρνει σήμερα η προσφυγική κρίση, είναι αυτά τα σχήματα, όχι να αλλάξουν και να γίνουν κάτι άλλο διαφορετικό από ότι ήταν, χάνοντας την αξία τους και την μοναδικότητα τους, αλλά διατηρώντας την μοναδικότητα τους, να μπορέσουν να έρθουν τόσο κοντά, ώστε τελικά από τη μία να εκφράσουν μία ενότητα του σχήματος – εδώ το βλέπουμε στη διατήρηση του εξωτερικού εξαγώνου – αλλά από την άλλη και την αλληλοπεριχώρηση που συμβολίζεται με το ξεθώριασμα των χρωμάτων. Έτσι λοιπόν, στόχος του προγράμματος, είναι να βοηθηθεί η αποδοχή και η ενσωμάτωση των προσφύγων, όχι όμως εις βάρος της μοναδικότητας από τη μία, αλλά και της ποικιλομορφίας των κοινωνιών από την άλλη. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε!!

Logo Pro Integrate Plus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *