Κάλεσμα γονέων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου αύριο πρωί λόγω της κατάληψης. Ανακοίνωση του προέδρου Δ/θμιας Σχ Επιτροπής, τι ισχύει με τις απουσίες λόγω κατάληψης

Αγαπητοί γονείς,

η  διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου σας ενημερώνει ότι, σήμερα Τρίτη 21/9/2021, στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου έγινε κατάληψη απο μαθητές του σχολείου.

Για τον λόγο αυτό και για την αποφυγή συνέχισης της κατάληψης καλούνται όλοι οι γονείς των μαθητών της Α’, Β’ και  Γ’ λυκείου, αύριο το πρωί, την ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο (8.00-8.15 πμ), ώστε να γίνει συζήτηση με τους μαθητές και να βρεθεί λύση.

O πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ωραιοκάστρου  κ Τάσος Χαλκίδης, αναφέρει ότι:

“Με αφορμή τις καταλήψεις στις σχολικές μονάδες του συγκροτήματος και την προβολή ενός εκ των αιτημάτων απο τυος καταληψίες περι της τοποθέτησης της περίφραξης, παρακαλώ κοινοποιήστε στους μαθητές σας αλλά και σε τυχόν γονείς που θα διαμαρτυρηθούν, την επιβεβλημένη αναγκαιότητα για την τοποθέτηση αυτής. 

Είναι γνωστά σε όλους  τα διάφορα κρούσματα  παραβατικών συμπεριφορών. Προς υπενθύμιση, φέτος το καλοκαίρι είχαμε διάρρηξη στο 1ο Γυμνάσιο και πρόκληση φθορών με ταυτοποίηση του δράστη, ενώ στο 1ο Λύκειο διάρρηξη και φθορές σε εξοπλισμό (θρανία, καρέκλες, μεγάφωνα) πλέον των βανδαλισμών εξωτερικά με αναγραφές συνθημάτων, σπασμένα γυαλιά, ακαθαρσίες που βρίσκαμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ως σχολική επιτροπή υπήρξε η θέληση για οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν συστήματα συναγερμού στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου, τοποθετήθηκε η περίφραξη για να αποτρέπει την είσοδο ατόμων παραβατικών, ενώ απο 2 Σεπτεμβρίου υπάρχει φύλακας σε καθημερινή βάση απου ανοίγει τις αυλοπορτες κατά το χρονικό διάστημα 17.00 – 22.00 για είσοδο αθλούμενων εντός των σχολικών αύλειων χώρων.

Εόμαστε στην διάθεσή σας”

 

Τέλος  να ενημερώσουμε οτι σύμφωνα με την Υ.Α 111525/ΓΔ4 “Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22” της 10-09-2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ.Β, 4188/10-09/2021 

καθορίζεται η Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στο άρθρο 2 αναφέρεται επίσης ότι

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες……

2. Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Άρθρο 3
1. Η απουσία μαθητή/τριας από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό κατά παρέκκλιση του άρθρου 27 της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21.05.2019 (Β’ 2005) κοινής απόφασης του Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης, σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος της παρούσας, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο/η μαθητής/τρια κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του/της.
2. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση