ΕΠΕΙΓΟΝ: Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021

Παρακαλούμε οι γονείς/κηδεμόνες και οι μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου που έχουν δηλώσει ειδικά μαθήματα -πλην των αγγλικών- να διαβάσουν με προσοχή το επισυναπτόμενο ΦΕΚ.

 

Οι κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται ή οι ίδιοι  οι μαθητές εφόσον είναι ενήλικες , εφόσον είναι ενήλικοι, πρέπει 

να καταθέσουν αίτηση στο Σχολείο ηλεκτρονικά μέσω email ή δια ζώσης μέχρι την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, γ

ια την παρακολούθηση των μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους υποψήφιους των ειδικών μαθημάτων, πλην Αγγλικών, δηλαδή

1) Ελεύθερο Σχέδιο,

2) Γραμμικό Σχέδιο,

3) Γαλλικά,

4) Γερμανικά,

5) Ιταλικά,

6) Ισπανικά,

7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες. Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων διεξάγονται κανονικά. Κάθε μάθημα της παρ. 1 διδάσκεται δύο (02) ώρες εβδομαδιαίως. 

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων, απαιτείται αίτηση των γονέων/κηδεμόνων ή των ιδίων εφόσον είναι ενήλικες στην οποία δηλώνουν το ειδικό μάθημα/μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία ειδικών μαθημάτων καλύπτει 2-4 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και τέσσερα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων.

Ως τμήμα μαθήματος ορίζεται κάθε ομάδα μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα. Σε κάθε τμήμα μαθήματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων συμμετέχουν 12 μαθητές/τριες το ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική.

 

Κατεβάστε την Αίτηση ΕΔΩ

 

Δείτε το ΦΕΚ



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση