Μήνυμα – κάλεσμα του Διευθυντή στους γονείς των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Αγαπητοί γονείς,

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, όπως καλά γνωρίζετε, τελεί υπό κατάληψη  όλη την εβδομάδα από 21/9/2020 έως 25/9/2020, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πολλές ώρες διδασκαλίας.

Από την πλευρά μου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες να μεταπείσουμε τους μαθητές ώστε να λυθεί η κατάληψη και να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία στου σχολείου. Προχώρησα για αυτό σε όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες και την Πέμπτη 24/9/2020 πραγματοποιήθηκε Σχολικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν η κ. Ευαγγελία Δρόσου, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, εκπρόσωποι των μαθητών, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων.

Δυστυχώς, παρόλο που σχεδόν όλα τα προβλήματα που ανέφεραν οι μαθητές και αφορούσαν τη Σχολική Επιτροπή επιλύθηκαν αμέσως, και ενώ δημιουργήθηκε θετικό κλίμα για λήξη της κατάληψης την επόμενη ημέρα, δηλ. την Παρασκευή, οι μαθητές συνέχισαν την κατάληψη -αν και ήταν προφανές ότι αρκετοί ανάμεσά τους δεν συμφωνούσαν με αυτό.

Σε αυτή τη διαδικασία θα παρακαλούσαμε και για τη δική σας συνδρομή. Μιλήστε με τα παιδιά σας και ενημερώστε τα ότι καμία διαδικασία προώθησης των αιτημάτων τους δεν μπορεί να γίνει επίσημα με το σχολείο κλειστό. Από μέρους μας, η ενημέρωση και οι συμβουλές είναι καθημερινή πρακτική.

Τη Δευτέρα 28/9/2020 το πρωί σας καλώ να είστε και εσείς στο σχολείο, ώστε μαζί να  μπορέσουμε να  πείσουμε τους μαθητές να ανοίξουν τη σχολική μονάδα και να λειτουργήσουμε ομαλά, χωρίς άλλα προβλήματα και πιθανές συνέπειες. Πιστεύουμε ότι η συμβολή σας θα είναι καθοριστική.

Ο διάλογος  γίνεται με ανοικτά  σχολεία, όχι  κλειστά.

Ο Διευθυντής

Πασχάλης Καράκαρης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση