3ο βραβείο για το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καθαρή Ενέργεια στην μάχη για την Κλιματική Αλλαγή της ΕΕΦ

 

2ος Πανελλήνιος  Διαγωνισμός  Καθαρή Ενέργεια  στην μάχη για την Κλιματική Αλλαγή.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή» 2020-2021 ο οποίος διεξήχθη εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και η κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους την Σάββατο 05 Ιουνίου 2021 στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1o βραβείο: 1000 ευρώ_ Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη – Γυμνάσιο με την εργασία “Ανακαλύπτοντας μια νέα πηγή ενέργειας από μαγνήτες”

2o βραβείο: 750 ευρώ_ Κολλέγιο Λύκειο Ψυχικού με την εργασία “Ηλιακό Πάρκο”

3o βραβείο: 500 ευρώ_ Μοιράζονται τα σχολεία: 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου Λύκειο με την εργασία “Παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοευαισθητοποιημένα ηλιακά κύτταρα με διάφορες φυτικής προέλευσης χρωστικές” και το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης με την εργασία “Κατασκευή μπαταρίας από αλμυρό νερό”

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου συμμετείχε με ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με φοιτητή απο ΑΕΙ και με την τοπική αυτοδιοίκηση – τον Δήμο Ωραιοκάστρου, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός.

Συμμετείχαν:

Μαθητές

Αβραμίδου Ελισάβετ Β΄λυκείου, Καρύδη Δανάη Β’ λυκείου, Καμά Ειρήνη Β’ λυκείου, Βερβενιώτης Σίμος   Α’ λυκείου, (οι οποίοι και παρουσίασαν την εργασία) , Ηλιάδης Ρωμανός Α’ λυκείου, Καραγιάννης Αλκης Β’ λυκείου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Χατζηγεωργίου Γεώργιος βιολόγος, Καραγιάννη Ευτυχία φυσικός, Σιώρου Πολυξένη φυσικός.

Φοιτητής ΑΕΙ

Τερζόπουλος Αλέξανδρος, φοιτητής Cambridge

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λία Δρόσου, πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας δήμου Ωραιοκάστρου

Χαλκίδης Τάσος, πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Επιτροπής

Αραμπατζίδου Μαρία, πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ωραικάστρου

 

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής Πρότασης στο Δ.ΙΕΚ Άργους με την εργασία “Μελέτη ενεργειακής κατανάλωσης και εξοικονόμησης μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις του Δ.ΙΕΚ Άργους”

Εκπαιδευτικής Προσέγγισης 5ο Γυμνάσιο Βόλου μες την εργασία “Πιο ορθολογική κατανάλωση κοινόχρηστης ηλεκτρικής ενέργειας”

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση