Οι δράσεις της εθελοντικής ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου τους τελευταίους τρείς μήνες

 

8 Δεκεμβρίου 2019

Μαθήματα ζωής – μαθητές εθελοντές!!!

1ο μάθημα Α’ βοηθειών σήμερα στο πέτρινο του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου!!!

35 μαθητές της Εθελοντικής Ομάδας μας διέθεσαν το πρωινό της Κυριακής τους και εκπαιδεύθηκαν από  την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, στη ΚΑΡΠΑ, στην χρήση του απινιδωτή και ενημερώθηκαν για πνιγμονή  και πνιγμό.

Μαζί μας και ο σύλλογος γονέων και γονείς.

 

12 Δεκεμβρίου 2019

2ο μάθημα Α’ Βοηθειών αυτή την φορά από  την ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Παύλου Μελά και τον πρόεδρο της Γιώργο Μακαβό….

Μαθήματα ζωής – μαθητές εθελοντές

45 μαθητές της Εθελοντικής Ομάδας εκπαιδεύονται σε ΚΑΡΠΑ και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή!!!

 

23 Δεκεμβρίου 2019

Δυο δράσεις σήμερα (Κυριακή και αργία) για την εθελοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

Προσφορά τροφίμων στην Τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και επίσκεψη στην Δ’ Παιδιατρική Κλινική στο νοσοκομειο Παπαγεωργίου και προσφορά βιβλίων, παραμυθιών και επιτραπέζιων παιχνιδιων απο αντιπροσωπεια μαθητών της ομαδας.

24 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου

Επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου χθες απο την Εθελοντική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκαστρου για την ενισχυση της προσπάθειας με τρόφιμα που πρόσφεραν οι μαθητές.

Ευχαριστούμε για την υποδοχή την εντεταλμένη σύμβουλο κοινωνικής πολιτικης κ Ζάπρα Χριστίνα, την πρόεδρο του ΔΣ κ Λια Δρόσου, τον αντιδήμαρχο Νικόλα Σαραμούρτση και τις κοπελες του κοινωνικού παντοπωλείου Θεοδώρα, Δωρα και Σωτηρία.

                    

28 Δεκεμβρίου 2019

Προσφορά τροφίμων στην Τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου

Τα κάλαντα της Εθελοντικής Ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Τα κάλαντα της Εθελοντικής Ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, την παραμονή των Χριστουγέννων στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Παντελή Τσακίρη και στους καταστηματάρχες του Ωραιοκάστρου.

Κάθε χρόνο και καλύτερα.

Κάθε χρόνο και περισσότεροι….

Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που μας βοηθάτε κάθε χρόνο και στηρίζετε την εθελοντική προσπάθεια μας για αγορά τροφίμων και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

12 & 19 Ιανουαρίου 2020

Πιστοποίηση μαθητών του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου σε ΚΑΡΠΑ και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Oλοκληρώθηκε η πιστοποίηση των μαθητών (τάξεις Α, Β, και Γ) του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, που έγιναν την Κυριακή 12/1/2020 και σήμερα Κυριακή 19/1/2020.

Συνολικά 43 μαθητές και μια γονέας έλαβαν την πιστοποίηση BLS AED του ευρωπαικού φορέα ERC σε συνεργασία με την ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ. εκπαιδευτική ομάδα υποστήριξης της ζωής και τον συμπολίτη μας course organizer κ Γεώργιο Καραγκιοζίδη.

Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που περίπου 40-50 μαθητές του σχολείου μας παρακολουθούν και εκπαιδεύονται σε μαθήματα ΚΑΡΠΑ, χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, περιπτώσεων πνιγμονής και πνιγμού.

Είναι όμως η πρώτη φορά που λαμβάνουν την πιστοποίηση, οι πρώτοι ίσως στο δήμο Ωραιοκάστρου γεγονός όμως πολύ σημαντικό για όλους, αφού θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια όταν και όπου χρειασθεί.

Η προσπάθεια συνεχίζεται….και η εκπαίδευση επίσης…..

Eυχαριστούμε τις εθελοντικές ομάδες της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Παύλου Μελά. ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου, ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ εκπαιδευτική ομάδα υποστήριξης της ζωής για την συμβολή τους στην εκπαίδευση των μαθητών μας ολο αυτο το διαστημα.

 

26 Ιανουαρίου 2020

Η κοπή βασιλόπιτας της εθελοντικής ομάδας και των ομάδων erasmus του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου,

Η κοπή βασιλόπιτας της εθελοντικής ομάδας και των ομάδων erasmus του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, το Σάββατο το απόγευμα στο κτίριο Παύλου Μελά.
Αμεσως μετά τις πρόβες της ομαδας erasmus, κόψαμε και αυτη την χρονιά την πίτα μας. Λίγο διαφορετικά απο τις άλλες φορες αλλα σε όμορφο και ζεστό κλίμα.

Καλή Χρονιά να έχουμε όλοι μας….

27 Ιανουαρίου 2020

Την Δευτέρα 27/1/2020  έγινε  ενημέρωση για τους σεισμούς, από τον πλέον ειδικό στη πόλη μας το κ Κων. Κοκολάκη τ. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

10 Φεβρουαρίου 20202

Βράβευση της δράσης

«Παίζουμε παιχνίδια, μαθαίνουμε για την Κλιματική Αλλαγή και τις Φυσικές Καταστροφές»

«Let’s play Games and Learn about Climate Change and Natural Disasters»

της εθελοντικής ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στον 1ο Περιβαλλοντικό διαγωνισμό για μαθητές και ενήλικες που διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Παύλου Μελά. στα πλαίσια του Έργου «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Παύλου Μελά», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τρίτη θέση στον διαγωνισμό των ιδεών…..

Μια αντιπροσωπεία μαθητών παρευρέθηκε στην βράβευση….

 

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές…..

 

Συνεχίζουμε με εθελοντική αιμοδοσία και άλλα ….πολλά!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση