Για 2η συνεχόμενη χρονιά χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Αλέξανδρος Τερζόπουλος του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Μεγάλη επιτυχία του τελειόφοιτου, πλέον του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Αλέξανδρου Τερζόπουλου,  που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που διεξήχθη σε δύο χώρες στην Τσέχική Δημοκρατία και στην Σλοβακία.

Η επιτυχία του Αλέξανδρου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της περσινής χρονιάς όπου στην 49η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας είχε κατακτήσει τότε για πρώτη φορά το χάλκινο μετάλλιο. Είναι η δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη χρονιά που κατορθώνει να πετύχει μια τόσο μεγάλη επιτυχία.

Να αναφερθεί οτι στην %0η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας συμμετείχαν 4 Έλληνες μαθητές εκ των οποίων οι τρείς κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και “.…Και σ’ αυτό το σημείο θα επιμείνω, πως η επιτυχία της ελληνικής ομάδας θα ήταν ειλικρινά μηδαμινή, εάν δεν υπήρχε η εξαίρετη προετοιμασία και καθοδήγηση των μεντόρων μας από το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι κ. Ν. Ψαρουδάκης και Κ. Μεθενίτης από το Εργαστήριο Ανόργανης Χημείας και ο κ. Α. Μορές από το Εργαστήριο Οργανικής Χημείας, καθώς αυτοί πέρασαν τις περισσότερες όλων ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, δίχως αμοιβή και με μόνη επιθυμία να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το καλύτερο. Φυσικά υπήρξαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους οι οποίοι μας προσέφεραν πολύτιμα μαθήματα Χημείας….. Οι δύο μέντορες που μας συνόδευσαν, και ανέλαβαν μεταξύ άλλων το έργο της μετάφρασης πολλών δεκάδων σελίδων εκφωνήσεων και της εργαστηριακής επιθεώρησης προ των εξετάσεων, ήταν ο κ. Ν. Ψαρουδάκης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ, και ο κ. Α. Χρονάκης της ΕΕΧ μέντορας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αναφερόμενος, επίσης, στο ταξίδι μας θα ήθελα επ’ ευκαιρία να αναφέρω τη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο κάλυψε τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας στην Ολυμπιάδα καθώς και όλα τα μεταφορικά….” όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Τερζόπουλος σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση