Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στους “Σηματοδότες σε Εφηβικά Σταυροδρόμια”

 

Το Σάββατο 12 Μάη 2018, στην αίθουσα Μ.Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο “Σηματοδότες σε Εφηβικά Σταυροδρόμια”. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, με τίτλο “Σηματοδότες Μαθητικών Κοινοτήτων”, οι μαθητές του σχολείου μας, Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου, Σταυρούλα Σαρόγλου και Γρηγόρης Χατζηανδρέου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Χρήστο Αλεξάκη (μαθηματικός) και Βασίλη Μιχαηλίδη (φυσικός – υποδιευθυντής), παρουσίασαν καλές πρακτικές προώθησης της δημοκρατίας στο σχολείο μας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις μαθητές αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης που υφίσταται εδώ και δύο χρόνια στο σχολείο μας αλλά και σε πλήθος δράσεων που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια προγραμμάτων εθελοντισμού. Εντύπωση έκανε και το βίντεο-σποτ που παρουσίασαν οι μαθητές μας, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια οπτικοποίηση προτάσεων μαθητών από πλήθος σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Μετά την παρουσίαση των σχολείων που συμμετείχαν στην ημερίδα, ακολούθησε συζήτηση που συντόνισε  ο π.Συνήγορος του Παιδιού κ. Μόσχος Γεώργιος. Μαθητές, καθηγητές και γονείς συζήτησαν με ευπρέπεια και έδωσαν έμφαση στη μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του γραφείου Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το γραφείο Αγωγής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον κ. Μόσχο ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και συντονιστής της όλης προσπάθειας.

 

 

Ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε Συγχαρητήρια Επιστολή στους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στην Ημέρα Διαλόγου με τίτλο «Σηματοδότες σε Εφηβικά Σταυροδρόμια» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσ/νίκης που είχε τίτλο φέτος :Η μάθηση στο δρόμο προς τη Δημοκρατία και τον Πλουραλισμό, το Σάββατο 12/5/2018 στην ‘Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης’ του Δημαρχιακού Μεγάρου και οργανώθηκε από το Γραφείο Παρακολούθησης και Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων ΠΕΚΜ και το τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε.Δ.Θ.

Δείτε την συγχαρητήρια επιστολή

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση