Το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς στο Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ

Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες  εκπαιδευτική επίσκεψη  πραγματοποίησε το 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς στο Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ. Αρχικά  η Α` Λυκείου τον Απρίλιο και μετά η Β` Λυκείου τον Μάιο ξεναγήθηκαν στο μοναδικό Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σημαντικά εκθέματα της Καλαθοσφαίρισης άλλά το σπουδαιότερο να   συμμετάσχουν  και σε άλλα  διαδραστικά παιχνίδια όπως της πετοσφαίρισης (Volley) και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (table tennis) και να ενημερωθούν από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Το ήδη μεγάλο ποσοστό  συμμετοχής  των μαθητών μας  στο μάθημα της Φυσικής Αγωγης αυξήθηκε κι άλλο αγγίζοντας το 100% κι αυτό γιατί η άρτια και μοναδική υλικοτεχνική υποδομή του μοναδικού γηπέδου της ΧΑΝΘ ( στα πρότυπα αμερικάνικου High school ) λειτούργησε ως κίνητρο για άθληση.

Ίσως θα άξιζε να κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο για να αναπτύξουμε το μαζικό αθλητισμό στα σχολεία και στους Δήμους, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός είναι πρώτα απ΄όλα παιχνίδι και ευχαρίστηση και όχι άγχος και κυνήγι τροπαίων.

Είναι εξάλλου γνωστή η ρήση γνωστού πολυνίκη προπονητή καλαθοσφαίρισης ότι « ο πρωταθλητισμός σκοτώνει».

Δ.Καλόγηρος- Μάϊος 2014

a6 a7 a9 a4 a3 a2 a1 a5 a8 a10

 

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Επισκέψεις - Εκδρομές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *