Τσικνοπέμπτη 2014

Με κάποιον τρόπο πρέπει να συνδέσουμε τη σχολική ζωή με τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Να καλλιεργήσουμε τις προσωπικές τους δεξιότητες και να τα κινητοποιήσουμε για έκφραση και δημιουργία. Κάπως έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να οργανώσω στο σχολείο μας μία ορχήστρα και μία χορωδία και έγινε δειλά η πρώτη πρόβα με λίγα παιδιά, πολλές ιδέες και μεγάλα σχέδια.

Γ. Γαρέζου – Νοέμβριος 2013

Φωτο Νο 1

Μετά από πολλές ώρες δουλειάς πραγματοποιείται η πρώτη παράσταση τα Χριστούγεννα του 2013. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά αυτή η γιορτή κι έτσι πληθαίνουν οι μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν – αν και οι πρόβες γίνονται μετά το 7ωρο των μαθημάτων ή τα απογεύματα στα σπίτια μας.

Η δεύτερη απόπειρα γίνεται την Τσικνοπέμπτη στο θέατρο του σχολείου μας και είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση – συναυλία. Τα παιδιά τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν αποκριάτικα σκετσάκια και τέλος ανεβαίνουν στη σκηνή και χορεύουν όλα μαζί μακαρένα. Γίνεται ένα χαρούμενο καρναβαλικό πάρτυ.

Φωτο Νο 8 Φωτο Νο 7 Φωτο Νο 6 Φωτο Νο 5 Φωτο Νο 4 Φωτο Νο 3 Φωτο Νο 2

Τα παιδιά, που τόσο άτολμα και διστακτικά ξεκίνησαν, έχουν τώρα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της πόλης τους. Μου ζητούν να δηλώσω συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς. Από το Δήμο μας προτείνουν να παρουσιαστούμε στην εναρκτήρια τελετή στην πλατεία του Δημαρχείου και τα παιδιά ενθουσιάζονται με την ιδέα καθώς ο ανοιχτός χώρος είναι μία πρόκληση γι΄αυτά. Αρχίζουμε πυρετώδη προετοιμασία! Και βλέπουμε…

Be in touch για νεώτερα.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *