Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς διοργανώνει πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό συνέδριο στις 3 – 8 Μαΐου 2011.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς διοργανώνει, στις 3-8 Μαΐου 2011,  πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο «ETHOS», λέξη η οποία παραπέμπει στην ελληνική «ήθος» και σχηματίζεται από τα αρχικά γράμματα των αγγλικών λέξεων «Equality» (ισότητα), «Tolerance» (ανεκτικότητα), «Honesty» (εντιμότητα), «Openness» (ευρύτητα αντιλήψεων) και «Solidarity» (αλληλεγγύη). Στις ομάδες εργασίας και στα εργαστήρια θεάτρου, μουσικής, χορού και κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθούν, θα συμμετάσχουν συνολικά 60 καθηγητές και 80 μαθητές από κράτη μέλη της Ε.Ε., ενώ, στην τελετή λήξης, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, ώρα 20.00 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων των μαθητών σε ένα πολυθέαμα εμπνευσμένο από το θέμα του συνεδρίου.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς έχει μια μακρόχρονη εμπειρία συνεργασίας με ευρωπαϊκά σχολεία. Από το 1991 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εκπαίδευση χωρίς σύνορα», ένα δίκτυο συνεργασίας 20 ευρωπαϊκών σχολείων, στο οποίο κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. εκπροσωπείται από ένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το καταστατικό του δικτύου, καθένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία αναλαμβάνει για ένα χρόνο την προεδρία και διοργανώνει ένα συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές. Τη διετία 2009-2011 συμμετέχει σε μία πολυμερή σύμπραξη όλων των σχολείων του δικτύου «Εκπαίδευση χωρίς σύνορα» στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius, «Διά βίου μάθηση» με τίτλο IRIS.

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι να δοθεί έμφαση στην ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση στην οικουμενική διάσταση της εκπαίδευσης  και μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στις κοινές συναντήσεις και την εργασία πάνω σε κοινά θέματα της εποχής, να πετύχουν μια διαφορετική προσέγγιση, να στήσουν γέφυρες και να αναζητήσουν λύσεις, παραμερίζοντας τις προκαταλήψεις, την αδιαφορία, το ρατσισμό.

Για το 2011, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, έχοντας αναλάβει την προεδρία και το συντονισμό των προγραμμάτων αυτών, θα διοργανώσουν το ετήσιο συνέδριο του δικτύου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Στοχεύοντας σε ένα δημόσιο σχολείο «εκτός των τειχών», σε ένα σχολείο που θα προσβλέπει στη δημιουργία ενεργών πολιτών, προσκαλούμε την κοινωνία της Καλαμαριάς στην τελετή λήξης του συνεδρίου.

Κατηγορίες: Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *