ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τη σχολική χρονιά 2018-2019 δημιουργήθηκε Περιβαλλοντική Ομάδα με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές και μαθήτριες ( συνολικά 35 ) συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό στις συναντήσεις. Αρκετοί εκπαιδευτικοί -συνάδελφοι έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν στις όποιες δράσεις-δραστηριότητες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν. Ο στόχος της ομάδας ήταν η ένταξη του σχολείου στο Διεθνές Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων.
Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε Περιβαλλοντική Επιτροπή η οποία διερεύνησε το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου και έκανε έλεγχο ως προς τη χρήση του νερού και του ηλεκτρικού φωτός. Πιο συγκεκριμένα, ερεύνησε για τυχόν διαρροές αλλά και χρήση του νερού μέσα και έξω από το σχολείο καθώς και χρήση αλλά και τύπους λαμπτήρων που χρησιμοποιούνται στο σχολείο. Επίσης, συζητήθηκε η ενίσχυση της ανακύκλησης σε χαρτί και πλαστικά καπάκια που ήδη πραγματοποιείται αλλά προτάθηκε και η ανακύκληση νέου υλικού όπως το λάδι.
Η περιβαλλοντική ομάδα οργάνωσε δράσεις όπως καθαρισμός της αυλής και συμμετείχε σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: « Ενέργεια – Εξοικονόμηση σε σχολείο, αυλή, σπίτι». Στο πλαίσιο του προγράμματος Π.Ε πραγματοποιήθηκε πολυήμερη εκδρομή στην Αθήνα και Ναύπλιο ( Απρίλιος 2019 ) και υλοποιήθηκαν μονοήμερα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης , «Το κλίμα αλλάζει» και «Βιοκλιματική αρχιτεκτονική», στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», από φυσικούς – μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη.
Τις προσεχείς μέρες θα προβάλλεται στην οθόνη του ισογείου, το ολιγόλεπτο βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας, επιστρατεύοντας φαντασία και δημιουργικότητα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους αλλά και όσων το παρακολουθούν, απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η Ομάδα ξεκίνησε δυναμικά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση