Η Λέσχη Ανάγνωσης συναντά τον κ. Αδάμο Παναγιώτη

** Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Λέσχη Ανάγνωσης» του 2ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20-2-2020, συνάντηση και συζήτηση με τον εξαίρετο συνάδελφο και συγγραφέα κ.Παναγιώτη Αδάμο. Η συνάντηση έγινε στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου με πρωτοβουλία της συντονίστριας εκπαιδευτικού, κ. Μεσίγκου Σοφίας.
Ο κ. Αδάμος Π. παρουσίασε αρχικά στους μαθητές μας το πρόσφατο πόνημά του με τίτλο: «Το κόστος της ελευθερίας», που αποτελεί μία πρωτότυπη προσέγγιση του θέματος της ελευθερίας και της δημοκρατίας μέσα από τον φανταστικό διάλογο του Αθηναίου Περικλή, που ταυτίστηκε με τον όρο «Χρυσούς αιών», και του Κωνσταντίνου, ενός νέου της σύγχρονης με εμάς εποχής. Μέσα από τη «μεταφυσική» διάσταση αυτού του διαλόγου προβάλλονται με μοναδικό τρόπο στοιχεία και σκέψεις για την ελευθερία που κινούν τον προβληματισμό του αναγνώστη και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος.
Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές μας, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Αδάμο Π. σχετικά με την επιλογή του θέματός του, τα κίνητρα της ενασχόλησής του με τη συγγραφή και τις εν γένει σκέψεις του για την έκδοση βιβλίων. Ο κ. Αδάμος Π. απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και τα συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στη «Λέσχη Ανάγνωσης» ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν την ανάγνωση με την ίδια αγάπη.
Αφού δώρισε ένα αντίτυπο του έργου του στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας, ο κ. Αδάμος Π. εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, ενώ οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από την επικοινωνία μαζί του.
Από του βήματος τούτου θέλω να ευχαριστήσω de profundis τον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο για την παρουσία του στη «Λέσχη Ανάγνωσης», που αποτελεί πλέον θεσμό για το σχολείο μας, και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο νέο του έργο. Την ώρα που όλοι τσικνίζουν…εμείς μιλάμε για βιβλία και λόγο…

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση