Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικαστικής Δημιουργίας “Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο”

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών και εφεξής αποκαλούμενο  Διοργανωτής, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας με Θέμα:

“ Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο”.

Τα έργα μπορούν να πραγματεύονται θέματα όπως:

  • μορφές του εκφοβισμού που τα παιδιά κάνουν ή δέχονται μέσω της χρήσης του  Διαδικτύου  (link is external), κινητών τηλεφώνων, είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών,
  • μεθόδους    εκφοβισμού     που     συνήθως     χρησιμοποιούνται    και    πρέπει     να αναγνωρίζονται ώστε να αποφεύγονται,
  • λόγους που προκαλούν το διαδικτυακό εκφοβισμό,
  • συνέπειές του στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και
  • πρόληψη και αντιμετώπισή του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να συμβάλει στην πρόληψη του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, θέτοντας την εικαστική δημιουργία στην υπηρεσία της ευαισθητοποίησης των μαθητών. Το εικαστικό υλικό που θα συγκεντρωθεί μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική εικαστική συλλογή για το διαδικτυακό εκφοβισμό και να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό

Το Μουσείο Επιστήμων και Τεχνολογίας  του Πανεπιστήμιου  Πατρών (ΜΕΤ) σε συνεργασία με τα  Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας, με τίτλο “ Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο”:

1.  Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Στο διαγωνισμό  δεν γίνο ντ αι δεκτ ές  ατομικές συμμετοχές.  Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ομάδων με τις οποίες μπορεί να λάβει μέρος ένα σχολείο.

2.  Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 5 έως 25 μαθητές/τριες. Οι συμμετέχοντες μαθητές δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή τάξη. Υπεύθυνος για κάθε ομάδα ορίζεται ένας εκπαιδευτικός του σχολείου οποιασδήποτε ειδικότητας.

3.  Η διάρκεια του διαγωνισμού καθορίζεται από την ημέρα προκήρυξης του Διαγωνισμού έως τις 31 Μαρτίου 2017.

4.  Για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί πλήρως η

αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

5.  Οι συμμετοχές χωρίζονται σε δυο ηλικιακές κατηγορίες:

α) Ομάδες μαθητών Δημοτικού

β) Ομάδες μαθητών Γυμνάσιου-Λυκείου

Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετάσχει στην αντίστοιχη κατηγορία του διαγωνισμού με όσες ομάδες το επιθυμεί. Κάθε ομάδα μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο.

6.  Κάθε αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον/την εκπαιδευτικό και το/τη Διευθυντή/ντρια θα πρέπει να σταλεί:

·    μ ε τ ο τ αχυδρομ είο ,  μαζί με το έργο, με σφραγίδα ταχυδρομείου το αργότερο μέχρι τις  31 Μαρτίου 2017.

·    Ηλ εκτ ρο νικά  , μαζί με φωτογραφία του ομαδικού έργου το αργότερο μέχρι τις

31 Μαρτίου 2017 στα email:

stmartcontest.children@gmail.com  (link sends e-mail)για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, stmartcontest.teens@gmail.com  (link sends e-mail)για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

7.  Τα έργα μπορούν να υλοποιηθούν πάνω σε χαρτόνι διαστάσεων 50Χ70 εκ. ή 35Χ50εκ., με οποιοδήποτε υλικό εκτός από λάδι. Επιτρέπεται μικτή τεχνική, αλλά οι επικολλήσεις μπορεί να έχουν πάχος έως 3 εκ.

8.  Στο πίσω μέρος κάθε έργου θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, η τάξη ή/και το Τμήμα στο οποίο ανήκουν οι μαθητές του σχολείου, η πόλη/χωριό, ο Νομός.

9.  Τα έργα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να προσβάλουν τα χρηστά ήθη, ούτε να προσβάλουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Σε τέτοια περίπτωση ο Διοργανωτής επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ακυρώνει και να διαγράφει τη συμμετοχή της διαγωνιζομένης ομάδας χωρίς έγγραφη αιτιολόγηση.

10.Οι υποψηφιότητες θα κριθούν από  επιτροπή διαφορετ ική για κάθε κ ατ ηγορία  , η οποία θα αποφασίσει ποιοι θα είναι νικητές. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Επιτροπών θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2017. Βραβεία θα λάβουν οι τρεις πρώτες συμμετοχές από κάθε κατηγορία. Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση