Πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε το πρόγραμμα με τίτλο: “Πολιτισμική Διάσταση των Επιχειρήσεων“. Το πρόγραμμα υλοποίησαν οι μαθητές του Β3 σχ. έτους 2015-2016 με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Παναγιώτη Φουτσιτζή και π. Δημητρίου Παπαγεωργίου.

Ενδεικτικά διερευνήθηκε το πολιτιστικό έργο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών:

  1. ALPHA BANK
  2. ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  3. EUROBANK EFG
  4. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η ευθύνη των εμπορικών τραπεζών στη βελτίωση του επιπέδου και της ευημερίας των πολιτών μιας χώρας είναι τεράστια,επιπλέον οι τράπεζες μπορούν μέσα από την επιλογή και χρήση συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων να συμβάλουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Δεν ξεχνάμε, βεβαίως, ότι οι τράπεζες όπως και όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και επιδίωξή τους είναι η πραγματοποίηση κέρδους. Γι’ αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που τους ασκείται αυστηρή κριτική όταν στο βωμό του κέρδους κάνουν επιλογές σε βάρος των ατόμων και της κοινωνίας μέσα από τις πολιτικές καταθέσεων/δανείων ή σε βάρος της εθνικής οικονομίας όταν στερούν ζωτικά κεφάλαια από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τις επιχειρήσεις. Αποκλειστικός σκοπός της συγκεκριμένης επιλογής, των τραπεζών, είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού τους έργου που γίνεται στη σκιά της κερδοσκοπικής τους δράσης και όχι βεβαίως η αντιστάθμιση της αυστηρής κριτικής που τους γίνεται για τους παραπάνω λόγους.

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος:

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Δείτε το σχετικό άρθρο με την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση