Για τους γονείς

Για τους γονείς

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα μια μαθήτρια (από 650 μαθήτριες και μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ) περίμενε στην κεντρική είσοδο του Σχολείου (από τη Σπύρου Ξύνδα) ανάμεσα σε σπασμένες καρέκλες, θρανία και σκουπίδια τους Διευθυντές 1ου και 2ου ΓΕ Λ και παρέδωσε το λουκέτο της σιδερένιας πύλης. Συμπληρώθηκαν 13 μέρες κατάληψης, δηλαδή μη λειτουργίας του Σχολείου, με πλήρη απουσία των ενηλίκων κηδεμόνων των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν ενημερωμένοι για την αλλαγή του νόμου ο οποίος μόνο μετά τη 15η μέρα μη λειτουργίας δίνει το δικαίωμα στον κο Υπουργό να παρατείνει το σχολικό έτος.
Την Τρίτη 16 Απριλίου το βράδυ παρόντων πολλών καταληψιών μαθητών και μαθητριών ξηλώθηκε η σιδερένια πόρτα του αμφιθεάτρου του 1ου ΓΕΛ, έσπασε η εσωτερική ξύλινη πόρτα εξόδου προς το εσωτερικό του σχολείου και έγινε διάρρηξη στο Κυλικείο του Σχολείου (χρήματα και όλη η προμήθεια που είχε). Ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και την επόμενη, μετά τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς μέρα, κλήθηκαν γονείς και μαθητές να έρθουν και να ανοίξουν το σχολείο. Ήλθαν δέκα γονείς και περίπου τριάντα μαθητές και μαθήτριες που αποδείχτηκαν ανίσχυροι να αποτρέψουν το κλείσιμο του Σχολείου, αφού μία ομάδα είκοσι -τριάντα ατόμων έλεγαν : Δε φεύγουμε από εδώ. Για το κόστος των συνολικών ζημιών και την αποκατάσταση, θα ενημερωθείτε σε λίγες μέρες.

Με εκτίμηση
ο Διευθυντής του 2ου ΓΕ.Λ.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση