Ευρωπαϊκά προγράμματα

Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαμορφώσει μια σημαντικότατη  παράδοση συμμετοχής σε προγράμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προγράμματα που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ιδέας και ενισχύουν την ευρωπαϊκή συνείδηση, προετοιμάζοντάς μας,

κατάλληλα, για την ενεργό μας συμμετοχή στην  αυριανή κοινωνία των ευρωπαίων  πολιτών.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2015-    2016 με τη συμμετοχή μας στο “Teachers4Europe” και το “eTwinning”, όπου κερδίσαμε την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας, συνεχίστηκε τη σχολική χρονιά 2016 -2017 με την ενεργοποίησή μας στο “Include European Values- IncludU”  

 

και στους “European Parliament School Ambassadors”, οπότε και μας απονεμήθηκε ο τίτλος του Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και συνεχίζεται δυναμικά μέχρι και σήμερα.

 

 

 

 

Μια πολύ σημαντική διάκριση ήλθε να προστεθεί στο σχολείο μας, 2ο Λύκειο Φαρσάλων, καθώς βραβεύτηκε με την ετικέτα «Σχολείο eTwinning», μαζί με άλλα 1.004 σχολεία από όλη την Ευρώπη και 69 σχολεία συνολικά από την Ελλάδα. Τα σχολεία eTwinning αναγνωρίζονται ως υποδειγματικά σχολεία αναφορικά με τη χρήση καινοτόμων και δημιουργικών παιδαγωγικών προσεγγίσεων, την προώθηση ψηφιακών πρακτικών και της ψηφιακής ασφάλειας, την ενίσχυση της ομαδοσυνεργατικής και της δια βίου μάθησης. Προϋποθέσεις για τη βράβευση ενός σχολείου με την ετικέτα e-Twinning αποτελούν η ενεργός συμμετοχή σε προγράμματα e-Twinning και η βράβευση προηγούμενων έργων eTwinning με Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Η βράβευση αυτή είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης συλλογικής προσπάθειας, η οποία υποστηρίχθηκε θερμά από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ.Βάιο Καρακοντάκη και αγκαλιάστηκε από όλους τους μαθητές.