Επίσκεψη στο κτήμα Γεροβασιλείου

Στις 11 Ιανουαρίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο κτήμα  – οινοποιείο Γεροβασιλείου στην Επανομή  στο πλαίσιο των Ερευνητικών Εργασιών «Τα τρόφιμα στη ζωή μας» της Α’ Λυκείου και «Ο κόσμος των αλκοολών» της Β’ Λυκείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαγγανά Μ.  και του εκπαιδευτικού προγράμματος  του οινοποιείου «Γνωριμία με τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού» που προσφέρεται δωρεάν σε μαθητές.

Κατά την επίσκεψή μας στο κτήμα ο υπεύθυνος  των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που μας υποδέχτηκε, μας ενημέρωσε για την ιστορία του κτήματος, την παραγωγή του κρασιού από το στάδιο της καλλιέργειας του αμπελιού μέχρι και την εμφιάλωση του κρασιού, καθώς και για το εύρος των δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων που συνδέονται με το κρασί, ακολουθώντας  μια διαδρομή από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, τον χώρο οινοποίησης και καταλήγοντας στο εντυπωσιακό μουσείο οίνου, ένα από τα κορυφαία μουσεία στο είδος του. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με απαντήσεις του υπεύθυνου του κτήματος σε ερωτήσεις των μαθητών και συνοδών καθηγητών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κτήμα Γεροβασιλείου για την διδακτική επίσκεψη και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στις εκπαιδευτικές  δραστηριότητες του κτήματος.

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση