Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών 2020

ΕΥΡΩΠ ΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Οι μαθητές των γαλλικών της Α’ και της Β’ τάξης του ΓΕΛ Χορτιάτη συμμετείχαν  σε δραστηριότητες σχετικές με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2020, σεβόμενοι ωστόσο τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

 Κάθε τμήμα συμμετείχε χωριστά σε διάλογο για τη σημασία της εκμάθησης των γλωσσών, για τη σπουδαιότητα της προώθησης της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης, καθώς και για τις διαφορετικές χρήσεις της γλώσσας στον τομέα της επικοινωνίας και παρακολούθησε αντίστοιχα βίντεο σχετικά με τη σημασία της γλώσσας στο χώρο της αγοράς και του εμπορίου, στον τουρισμό, στην ψυχαγωγία και στην επικοινωνία γενικότερα. Οι μαθητές άκουσαν το « σ’ αγαπώ» σε 21 διαφορετικές γλώσσες, έμαθαν πώς χαιρετάνε σε 50 διαφορετικές χώρες, παρακολούθησαν (στα γαλλικά) προγράμματα σχολείων που παρουσιάζουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα διαφορετικών λαών.

Μίλησαν επίσης για τη γλώσσα των υπολογιστών, των μαθηματικών της μουσικής, για την αργκό, για τη νοηματική γλώσσα ακόμη και για τη γλώσσα των ζώων και παρακολούθησαν σχετικά βίντεο. Τέλος, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους για τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες μέσα από παιχνίδια και κουίζ.

Αφήστε μια απάντηση