Παγκόσμια ημέρα ποίησης 21 Μαρτίου 2023

POETRY

IMG 9584Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα συνεργασίας και έμπνευσης τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης στο ΓΕ.Λ. Χορτιάτη.

Μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων εργάστηκαν στα   τμήματά τους ομαδικά με ενθουσιασμό και φαντασία και έγραψαν ποιήματα, αποτυπώνοντας λογοτεχνικά σκέψεις, προβληματισμούς και συναισθήματά τους.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Β΄1, Β΄3 και Γ΄1, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για την πολιτιστική αξία της ημέρας από την κυρία Σιώπη Άννα, φιλόλογο του σχολείου, αποφάσισαν να γράψουν τα δικά τους συλλογικά ποιήματα. Η ίδια τούς ενθάρρυνε να εκφραστούν και καθοδηγούσε τη διαδικασία, ώστε να ακουστούν οι ιδέες όλων ισότιμα. IMG 9597Έτσι, στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής οι μαθητές και οι μαθήτριες αντάλλαξαν απόψεις, έγραψαν, έσβησαν, τροποποίησαν λέξεις και κατέληξαν στην τελική μορφή των ποιημάτων που δημιουργήθηκαν με τη συμμετοχή όλων. Τα ποιήματά τους αναρτήθηκαν σε μορφή αφίσας στους πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου, μέσα στις αίθουσες των αντίστοιχων τμημάτων, αλλά και στους διαδρόμους του κτηρίου.

Παράλληλα, στα τμήματα Α΄2 και Α΄3 ο κύριος Γιάννης Αρβανίτης ανέγνωσε επιλεγμένα σπουδαία ποιήματα νεοελλήνων ποιητών, συγκινώντας βαθιά με την καθηλωτική φωνή του όλα τα παιδιά. Μάλιστα, κάποια από αυτά δήλωσαν πως «κλείναμε τα μάτια, τον ακούγαμε να διαβάζει και νιώθαμε ένα ξεχείλισμα συναισθημάτων!».IMG 9598

Η συμμετοχή των μαθητών στη δράση διήρκησε μία έως δύο ώρες και πραγματικά δικαίωσε όλα όσα υποστήριζε ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης για την απήχηση της Ποίησης στους νέους:

«Η ποίηση είναι έργο της νεότητας. Χρειάζεται ενθουσιασμό, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις. Αυτά τα έχουν οι νέοι…Ένα ποίημα δεν χρειάζεται να είναι τέλειο για να είναι καλό. Αρκεί οι λέξεις και τα απλά, αλλά ξεχωριστά του νοήματα να σε πλημμυρίσουν με συναισθήματα».

Αφήστε μια απάντηση