Διοργάνωση δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπήρων 3 Δεκεμβρίου

από a hrefhttpspixabay.comeluserself moondance 19728901utm sourcelink attributionamputm mediumreferralamputm campaignimageamputm content6730785Moondancea από το a hrefhttpspixabay.comelutm sourcelin

Ένα διαφορετικό μάθημα φυσικής αγωγής περίμενε τους IMG 7936μαθητές την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2022. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία οργανώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείο μας βιωματικές δράσεις. Οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές, και όχι μόνο, δράσεις με στόχο να αισθανθούν τις συνθήκες που βιώνουν άτομα με αναπηρία. Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στην ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση. Οι μαθητές αποτύπωσαν την εμπειρία τους σε χαρτί. Γράφει χαρακτηριστικά η Ασημούλα Σαούλη «Η εμπειρία μου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τη προοπτική ενός ανθρώπου που έχει χάσει την αίσθηση της όρασης. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολη πρέπει να είναι η ζωή αυτών των ανθρώπων. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι περιορισμένες οι ικανότητες τους και πιστεύω πως με τη θέληση τους μπορούν να κάνουν και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους.»
Μπορείτε να διαβάσετε τις εμπειρίες των μαθητών στο παρακάτω αρχείο.



Λήψη αρχείου

Την ίδια μέρα το μεσημέρι, ομάδα μαθητών του σχολείου μας  στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, επισκέφθηκε τον αθλητικό σύλλογο ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης, “ΕΛΠΙΔΑ”, την ώρα της προπόνησης. Μας μίλησε ο κ. Χρήστος Μητσιόπουλος, ο προπονητής των αθλητών που αγκάλιασε σαν πατέρας αυτά τα παιδιά και μας παρουσίασε τις διακρίσεις τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Συγκινημένοι ακούσαμε τον αθλητή κ. Ηλία Ναλμπάντη και θαυμάσαμε τη δύναμη ψυχής του αθλητή ενώ παρακολουθήσαμε την προπόνηση της Ζωής Μαντούδη στη σφαίρα και του Γιάννη Μπουρτζή στη σφαίρα.

IMG 7997 IMG 7996 IMG 7998

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ αυτούς τους ήρωες που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο και μας θυμίζουν ότι αυτό που μετράει είναι η δύναμη της ψυχής!

 

Αφήστε μια απάντηση