Συμμετέχοντας στην ΚΣΤ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

ΕΙΚΟΝΑ 2

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ΚΣΤ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων ΕΙΚΟΝΑ 2που πραγματοποιήθηκαν από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου 2022, σε καθημερινές πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex. Έφηβοι βουλευτές από όλη την Ελλάδα εκπροσώπησαν 270 περίπου σχολεία. Ως εκλεγμένη τακτική σύνεδρος του Λυκείου Χορτιάτη συμμετείχε η Τσιτσοπούλου Σαββίνα, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Η κεντρική θεματική της Συνόδου ήταν «Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία #ενημερώνομαι #κρίνω #παρεμβαίνω». Κατά τη διάρκεια της Συνόδου όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν δημόσια και ελεύθερα σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς, καταθέτοντας παράλληλα και τις δικές τους προτάσεις για έναν πιο ασφαλή και δημοκρατικό «Ψηφιακό Κόσμο».

ΕΙΚΟΝΑ 3Οι μαθητές συνεργάστηκαν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες που απάντησαν στις ερωτήσεις τους, καθώς και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Στις εργασίες της συνόδου συμμετείχαν ο κ. Τασούλας Κωνσταντίνος, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και η κ. Μακρή Ζέττα, υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, ο κ. Κορμάς Γιώργος, συντονιστής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επικεφαλής της δράσης ενημέρωσης saferinternet.gr και ο κ. Πάνας Απόστολος, μέλος του Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος του κόμματος «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής».

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων συμμετείχαν φέτος οι μαθητές του Λυκείου Χορτιάτη Βαϊτσόπουλος Β., Γαβριηλίδου Σ., Ιωαννίδη Σ., Παπακωνσταντίνου Σ., Πετρίδου Δ., Χατζηπαντελή Ε. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν οι κ.κ. Ά. Σιώπη και Χ. Δρίτσαρη.
Περισσότερα…

 

Αφήστε μια απάντηση