Ευρωπαϊκοί δρόμοι στα χνάρια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Πώς επηρεάζει η Ευρώπη την καθημερινή μας ζωή; Πώς επιδρά στην εργασία μας, την οικογένειά μας και τα δικαιώματά μας; Είναι ορατή η παρουσία της Ευρώπης στις πόλεις και στις περιφέρειές μας; Τι κάνει, λοιπόν, η Ευρώπη για μένα;
Αυτά και άλλα ερωτήματα συζητήθηκαν την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους Senior Ambassadors του ΓΕΛ Χορτιάτη, Μαρία Μαγγανά, Μαρία Νιζαμίδου και Δήμητρα Ντόμπρου με θέμα: «Ευρωπαϊκοί δρόμοι στα χνάρια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.
Αφόρμηση για τη συζήτηση αποτέλεσαν δύο βίντεο που δημιούργησε ο Junior Ambassador, Αλέξανδρος Κέκος. Το πρώτο βίντεο αφορούσε την αναπαλαίωση του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Χορτιάτη και το δεύτερο την αναστήλωση του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Χορτιάτη. Και τα δύο έργα συντήρησης έγιναν με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.
Οι Junior Ambassadors αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου που παρακολούθησαν τα δύο βίντεο διαπίστωσαν πώς και τα δύο σημαντικά μνημεία του Χορτιάτη αναδείχθηκαν σε μνημεία εξαιρετικής ομορφιάς με την Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση. Συνειδητοποίησαν ότι η ΕΕ δεν είναι μία απρόσωπη εξουσία που αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν το άτακτο παιδί που το τιμωρεί λόγω της οικονομικής κακοδιαχείρισης των προηγούμενων χρόνων, ούτε αδιαφορεί για τα προβλήματα της χώρας μας. Η Ευρώπη είναι δίπλα μας, τη βλέπουμε παρούσα στα δύο μνημεία του τόπου μας που ζωντάνεψαν με τη βοήθεια της Ε.Ε. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων πάνω σε θέματα που αφορούν την Ε.Ε.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Αφήστε μια απάντηση