Μαθητικό Συνέδριο “Κ. Καρυωτάκης: ένας ποιητής, μια εποχή”

Το σχολείο μας συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο – αφιέρωμα με θέμα: «Κ. Καρυωτάκης: ένας ποιητής, μια εποχή» που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β΄ Αθήνας και τα σχολεία 1ο και 2ο ΓΕ.Λ. Αγ. Παρασκευής, 1ο και 2ο ΓΕ.Λ. Πεύκης και διεξήχθη στις 25 Ιανουαρίου 2019, στο αμφιθέατρο του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής.

Παρουσίασαν οι μαθητές της Β΄ τάξης Αθανασοπούλου Άννα, Γαρούφου Αλεξία, Δημητρόπουλος Λάμπρος, Λιέα Ελένη, Λώλη Κωνσταντίνα, Μανωλάκου Δήμητρα, Μπινιάρη Αθανασία, Μπούλκου Γεωργιάννα, Ντενίσα Ντάμο, Χιονίδου Ιωάννα και παρακολούθησαν οι μαθήτριες Πνευματικάτου Αναστασία, Φραγκή Ειρήνη, Φλέσουρα Βέρα.

Οι μαθητές  με την καθοδήγηση των φιλολόγων του σχολείου μας κ.Ντινοπούλου Σοφίας, κ.Παπαμελετίου Αλεξάνδρας και κ.Σανιδά Μαρίας, διαπραγματεύτηκαν το θέμα: Η ποιητική «φύση» του Κ. Καρυωτάκη, διερευνώντας την παρουσία στοιχείων της φύσης και τη λειτουργία τους στους στίχους του ποιητή.

Η άψογη και επιμελημένη παρουσίαση απέσπασε επαίνους, τόσο για τη διερευνητική προσέγγιση του έργου του μεγάλου μας ποιητή, όσο και για τη σοβαρότητα με την οποία την απέδωσαν οι μαθητές στο κοινό του Συνεδρίου. Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε να πρωτοπορούν και να διακρίνονται σε κάθε τους προσπάθεια!