↑ Επιστροφή σε Το σχολείο μας

Βιβλιοθήκη

 

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου Αλίμου είναι μία από τις 499 σχολικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, από το 2000, στο πλαίσιο του 2ου Κ.Π.Σ. (ΕΠΕΑΕΚ – Ενέργεια 1.3.γ –1.4.β).
Όπως όλες οι βιβλιοθήκες αυτού του προγράμματος, διαθέτει τη βασική συλλογή αποτελούμενη από περίπου 5.000 βιβλία και οπτικοακουστικά τεκμήρια (βιντεοκασέτες, δίσκους μουσικής, δίσκους DVD, CD-ROM, κασέτες ήχου). Εκτός αυτών υπάρχουν άλλοι 1000 περίπου τόμοι από την παλιά συλλογή του σχολείου. Στο χώρο της λειτουργεί αναγνωστήριο χωρητικότητας 28 ατόμων.
Είναι εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα (τηλεόραση, βίντεο, συσκευή DVD, ραδιοκασετόφωνο, ανακλαστικό προβολέα) καθώς και με φωτοτυπικό μηχάνημα. Διαθέτει επίσης σύνδεση με το διαδίκτυο με 2 σταθμούς εργασίας για τους χρήστες της βιβλιοθήκης και με έναν εξυπηρετητή για τον υπεύθυνο.
Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο. Αποτελεί εξάλλου έναν ευχάριστο χώρο στον οποίο οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό μπορούν να αναζητήσουν τη γνώση και να πραγματοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες για την υποστήριξη του αναλυτικού προγράμματος.

Δείτε τον οδηγό χρήσης της βιβλιοθήκης  ΕΔΩ

Δείτε τον κανονισμό λειτουργίας της βιβλιοθήκης  ΕΔΩ

Κανονισμός χρήσης βιβλιοθήκης

        Η Σχολική βιβλιοθήκη, πέρα από τη χρήση της ως χώρου συλλογής και επικοινωνίας με την πληροφορία, μας προσφέρει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον μελέτης και έρευνας. Οι εισερχόμενοι στο χώρο της βιβλιοθήκης οφείλουν να τηρούν τους παρακάτω κανονισμούς: Aφήνουν τις τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα στην είσοδο της βιβλιοθήκης στη θέση …

View page »

Σχετικές συνδέσεις

   Ψηφιακό σχολείο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Σύστημα Βιβλιοθηκών 60 Γραφείο σχολικών βιβλιοθηκών 60 Εθνικό Κέντρο Βιβλίου 56 Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο – Σχολικές Βιβλιοθήκες 57 Δίκτυο Δημοτικών Βιβλιοθηκών 57 Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών 60 Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικoύ Ινστιτούτου 62 ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ 57 ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ 59 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 59 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 56 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ …

View page »

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων