Feed
Άρθρα
Σχόλια
Αγαπητοί γονείς
Διανύουμε μια δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδο για όλους μας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, από 09/11/2020.
Όλο αυτό το διάστημα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα προσπαθήσουμε ξανά να κρατήσουμε ζωντανή την επικοινωνία μας. Κάτω από πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, κάθε εκπαιδευτικός προσπαθεί να βοηθήσει τους μαθητές του με όποιο μέσο θεωρεί ότι είναι καταλληλότερο.
Αυτή η κοινή προσπάθεια ενισχύει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας, ενώ, από την άλλη πλευρά, αναδεικνύει ότι η ζωντανή διδασκαλία στο φυσικό μας χώρο, το σχολείο, είναι αναντικατάστατη.
Δεν θα σχολιάσω τα μορφωτικά ελλείμματα της περιόδου, λόγω δεδομένων που διαμορφώνουν οι συνθήκες της πανδημίας, γνωρίζοντας ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν για να διορθωθεί η ζημιά όλης αυτής της περιόδου, όμως δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί στην τύχη του.
Το σχολείο πρέπει να μπορέσει να είναι ένας κήπος…. μία δεύτερη γη, που πρέπει να καλλιεργηθεί με συναισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.
Η Virtu, που για τους λατίνους ήταν μια αυστηρή Θεά, για εμάς μπορεί να γίνει ένα μικρό κορίτσι, η Αρετή που πηγαίνει παντού, όπου υπάρχει το σκοτάδι και σκορπίζει φωτεινές ακτίνες.
Άρα το να φέρνει το φως έχει να κάνει με μία σαφή αίσθηση εξαρχής επανατοποθέτησης των πραγμάτων.  Πρέπει να βρούμε όλα τα κρυφά νοήματα του ανθρωπισμού στην στήριξης αδυνάμων αυτή την περίοδο.
Συζητείστε με τα παιδιά σας, ώστε να μοιραστούν – έως ότου διατεθούν στο σχολείο tablets – ένα δεύτερο Η/Υ ή tablet με συμμαθητές τους, που δεν δύναται η οικογένεια τους να τους διαθέσει.
Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, το έργο της μόρφωσης των μαθητών μας – χωρίς απόντες.
     Σας ευχαριστώ θερμά
           Ο Δ/ντής 2ου ΓΕΛ Αλίμου
     Διονύσης Αναστασόπουλος Δρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων