Feed
Άρθρα
Σχόλια
     Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας και το τμήμα Α1 επισκεφτήκαμε το «Κέντρο Διάσωσης της Θαλάσσιας Χελώνας» στη Γλυφάδα. Εκεί μας ξενάγησε η υπεύθυνη κ. Τσικαλάκη Μαρία, η οποία μας υποδέχθηκε με ευγένεια.
     Αρχικά ενημερωθήκαμε για τα είδη χελώνας που είναι πιο πιθανό να συναντήσει κάποιος στην Μεσόγειο. Έπειτα είδαμε μερικές τραυματισμένες χελώνες οι οποίες περιθάλπονται στο συγκεκριμένο κέντρο. Αναλύσαμε τους κυρίους λόγους για τους οποίους μια χελώνα είναι πιθανό να βρίσκεται στον χώρο αυτό και με προβολή power point μάθαμε πώς μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε ώστε λιγότερες χελώνες να τραυματίζονται καθώς και να θεραπεύονται.
    Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους. Το κέντρο αυτό δίνει την δυνατότητα και σε νέους άνω των 15 ετών να γίνουν εθελοντές με κάθε τρόπο. Εξάλλου το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εθελοντές από όλο τον κόσμο. Τέλος, όλοι μας μπορούμε να υιοθετήσουμε μια χελώνα, ώστε να βοηθήσουμε περαιτέρω σε αυτόν τον σκοπό.
   Κάτι πολύ σημαντικό, εποικοδομητικό και συνάμα πολύ ευχάριστο για εμάς τους μαθητές ήταν ότι  καθαρίσαμε την παραλία που εκτείνεται μπροστά από το «Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας».
   Μακάρι να μπορούσαμε να βρισκόμαστε συχνά εκεί ή να συμμετέχουν και άλλοι συνάνθρωποί μας στον καθαρισμό των παραλιών, για να γίνουν οι παραλίες μας ανθρωπινότερες.
        Οι μαθήτριες
   Σουλιώτη Αθηνά
    Σταυρακάκη Αγγελική

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων