Feed
Άρθρα
Σχόλια
           Μια πολύ εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, με θέμα: «Το σφρίγος της γλώσσας των δημοτικών μας τραγουδιών».
Το ζήτημα της γλώσσας μας, της διατήρησης και της μετάδοσης της στις επόμενες γενιές, συγκινεί και ευαισθητοποιεί τους σκεπτόμενους ανθρώπους πάντα, καθώς μέσα στη λαίλαπα της προχειρότητας που επικρατεί στις μέρες μας τη χρησιμοποιούμε χωρίς σεβασμό στους γραμματικοσυντακτικούς της κανόνες και χωρίς τον φόβο μήπως, αν χάσει τη δύναμη και την ευρωστία της, τη στερηθούμε κι εμείς. Γιατί η γλώσσα είναι μέσο επικοινωνίας αλλά και μέσο έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, είναι φορέας πολιτισμού.
Με ευαισθησία λοιπόν στο θέμα της γλώσσας ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Π. Μπουκάλας αναφέρεται στα συγγράμματά του και εντρυφά στη γλώσσα της δημοτικής μας ποίησης.
Το πάθος του για τη γλώσσα, την απλότητα και τη ζωντάνια της μεταδόθηκε στους μαθητές, οι οποίοι υπέβαλλαν ερωτήσεις συμμετέχοντας σ΄έναν ουσιαστικό διάλογο.
Την εκδήλωση έκλεισαν οι μαθητές μας με δημοτικούς χορούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων