Feed
Άρθρα
Σχόλια
         Στις 17.1.2018 οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Η επίσκεψή μας περιελάμβανε γνωριμία και ξενάγηση με διάφορα εργαστήρια του Πανεπιστημίου. Αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, πρώτα επισκεφθήκαμε το εργαστήριο γαλακτοκομίας, όπου είδαμε τα μηχανήματα και μάθαμε τους τρόπους καθαρισμού, επεξεργασίας και τυποποίησης του γάλακτος.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το εργαστήριο θαλάσσιας βιολογίας, όπου μας μίλησε η κ. Χατζάκη για τα προγράμματα που εκπονούνται στο εργαστήριο και είδαμε τις  δεξαμενές εκτροφής ψαριών, μεταξύ αυτών και τον οξύρυγχο. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα ξεναγηθήκαμε στον αγρό του πανεπιστημίου, όπου μάθαμε για τα φυτά τα οποία καλλιεργούν και έτσι εκπαιδεύονται οι φοιτητές στις σύγχρονες αγροτικές τεχνικές. Στη συνέχεια είδαμε το  εργαστήριο σηροτροφίας και μελισσοκομίας. Εκεί είδαμε τα παλιά μηχανήματα συλλογής και επεξεργασίας του μεταξιού αλλά και τις μεταμορφώσεις της πεταλούδας στη διάρκεια της ζωής της. Επίσης είδαμε τις μέλισσες και τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουν τις φωλιές τους.
Τέλος ξεναγηθήκαμε στο μουσείο του πανεπιστημίου που περιελάμβανε μεταξύ άλλων μουσείο ορυκτολογίας και έκθεση ζωγραφικής.
Ήταν μία πολύ όμορφη και εποικοδομητική επίσκεψη στους χώρους της σχολής και οι μάθητές μας χάρηκαν πολύ και διδάχτηκαν πολλά.
Ξεναγός μας ήταν η κ.Διονυσία Λιόλιου, τελειόφοιτος της σχολής, την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων