Feed
Άρθρα
Σχόλια
      Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Θετικού Προσανατολισμού των τάξεων Β΄ και Γ΄Λυκείου. 
Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ο μηχανισμός γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων, είναι ένα αρχαίο τέχνημα το οποίο θεωρείται  ότι ήταν ο πρώτος μηχανικός υπολογιστής της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ).
Οι μαθητές είδαν τα τμήματα του πρωτότυπου που έχουν διασωθεί αλλά και σύγχρονα ολοκληρωμένα αντίγραφα του μηχανισμού που έχουν κατασκευάσει και δωρίσει στο μουσείο Πανεπιστήμια και ειδικοί.
Ήταν έντονα τα συναισθήματα που προκάλεσε η κατασκευή αυτή. Έκπληξη και θαυμασμό για την ικανότητα, την τεχνογνωσία και την αισθητική των ανθρώπων της αρχαιότητας (θεωρείται ότι κατασκευάστηκε περίπου το 100 – 200πΧ), καθώς και για τις δυνατότητες πληροφόρησης που έδινε ο μηχανισμός, εντυπωσιακές  για την εποχή του.
Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στα υπόλοιπα εκθέματα του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας μας και να απολαύσουν τα δημιουργήματα των Ελλήνων της αρχαιότητας.
 Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Π. Καλογεράκος, Α. Γιώτης, Σ. Νταφόπουλος και Η. Γιασεμής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων