Feed
Άρθρα
Σχόλια
        45 χρόνια πέρασαν από τον ξεσηκωμό των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Η ίδια ζωντανή μνήμη της γενναίας εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου που υποστηρίχτηκαν από πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και έγιναν σύμβολο. Σύμβολο αγώνα, σύμβολο πάλης για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ελεύθερο πνεύμα δεν αντέχει την κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών, τη φίμωση του λόγου, τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις.
Γι΄αυτό αντιδρά. Ξεσηκώνεται.
Το τίμημα ήταν βαρύ. Αιματοκυλίστηκε το Πολυτεχνείο, η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι κάτω από το βαρύ μέταλλο του τανκ. Η φωνή των φοιτητών μεταδιδόταν από τον ραδιοφωνικό τους σταθμό «ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» και αντηχούσε στις καρδιές των ελεύθερων Ελλήνων. Σημαίες κυμάτιζαν. Η μέρα της λευτεριάς ξημέρωνε.
Η δική μας, η σημερινή νεολαία, τα δικά μας παιδιά θυμούνται. Μνήμη ιστορική, αναγνωσμένα γεγονότα ή ακούσματα μεγαλύτερων. Η ηλικία των εξεγερθέντων τα συγκινεί. Συμμετέχουν. Ζουν με το δικό τους τρόπο το μεγαλείο των ελεύθερων ψυχών, που τις συνεπήρε ο πόθος της λευτεριάς και έγιναν θυσία στο βωμό της πατρίδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων