Feed
Άρθρα
Σχόλια

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αλίμου

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και μια αισιόδοξη ματιά για το μέλλον.

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας προτίθεται να συνεργαστεί με το Κέντρο Πρόληψης Κατά των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Δήμου Αλίμου, προκειμένου να υλοποιήσει  ένα πρόγραμμα 6 βιωματικών συναντήσεων σε όλα τα τμήματα της Α΄ Λυκείου με στόχο την καλύτερη ένταξη τους στην νέα βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι παρεμβάσεις οι οποίες υλοποιούνται στο σχολικό πλαίσιο λαμβάνουν υπόψη  τους την Υπουργική Απόφαση του 2011 (ΦΕΚ Β/434/17-03-2011, αρ. αποφ, 24146/Γ7) , η οποία θέτει ένα πλαίσιο συνεργασίας με τα Κέντρα Πρόληψης.

Σκοπός της παρέμβασής είναι :

  • να συνδεθούν οι έφηβοι και να γνωριστούν καλύτερα με τους συμμαθητές τους
  • να μοιραστούν αγωνίες και προβληματισμούς, μιλώντας για θέματα που τους αφορούν

Θα γίνει χρήση βιωματικών διαδραστικών τεχνικών που ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, λαμβάνοντας ως αφετηρία τη γνώση, τις αντιλήψεις τους, τα ενδιαφέροντα και καλλιεργούν την δημιουργικότητα καθώς και την μεταξύ τους σύνδεση και σχέση.

Τα  θέματα  που θα επεξεργαστούν οι μαθητές  θα στηριχτούν σε εκπαιδευτικά υλικά εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ( Ι.Ε.Π.).

Την δράση θα συντονίσουν δύο ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης παρουσία του εκπαιδευτικού.

Στην αρχή και στο τέλος της δράσης θα δοθούν ερωτηματολόγια στους μαθητές (που θα συμπληρωθούν ανώνυμα- σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων- προκειμένου αρχικά να διερευνήσουμε τις στάσεις και τις αντιλήψεις τους για την νέα βαθμίδα εκπαίδευσης και πώς βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στο καινούριο σχολείο καθώς και να αποτυπωθεί μια εικόνα για τα θέματα που τους απασχολούν. Στο τέλος της δράσης το ερωτηματολόγιο έχει ως στόχο την αξιολόγηση της).

Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι μαθητές είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε και να υπογράψετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αλίμου

Σοφία Παπακωνσταντίνου – κλινική ψυχολόγος

Αριστοτέλους 25, 17455 Άλιμος

Τηλ : 2109850339,  Fax : 2109887016, E- mail: keprageaalimos@gmail.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων