Feed
Άρθρα
Σχόλια
      Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστεί για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της κοινωνίας είναι οι μαθητές να μάθουν πώς να εξερευνούν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που παρουσιάζει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο ενημέρωσης.
Στόχος είναι να υποστηριχθούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η Επιτροπή για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης κατά της παραπληροφόρησης  που εγκρίθηκε το 2018 και ενισχύθηκε με την κοινή ανακοίνωση του Ιουνίου του 2020 και το σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Τα εργαλεία υπηρετούν έναν από τους στόχους που θέτουν τα  κείμενα: την ενδυνάμωση, την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας, μέσω της προώθησης του γραμματισμού στα μέσα και την πληροφορία, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής σκέψης.

Μια διαφορά μεταξύ του κόσμου που θα κληρονομήσουν οι σημερινοί μαθητές και εκείνου που αντιμετώπισε η γενιά των γονέων τους είναι η διαθεσιμότητα πληροφοριών. Αυτός ο ανοιχτός χαρακτήρας της πληροφορίας υπήρξε μεγάλο δώρο για τις δημοκρατικές κοινωνίες. Ωστόσο, διαπιστώσαμε επίσης ότι, σε λάθος χέρια, ο εν λόγω ανοικτός χαρακτήρας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο μέσω της διάδοσης ακούσιας ψευδούς πληροφόρησης ή ακόμη και εσκεμμένα σχεδιασμένης παραπληροφόρησης.

Η ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους αυτού του διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπίου πληροφοριών παραμένει μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών σήμερα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε από τον παρακάτω ιστότοπο:

https://europa.eu/learning-corner/sites/default/files/files/disinformation-presentation_el.pdf

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής 2ου ΓΕΛ Αλίμου
Διονύσης Αναστασόπουλος Δρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων