«

»

Δεκ 14

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – Δευτέρα 14.12.2020

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες
Όπως σας έχουμε ενημερώσει τόσο με προσωπικά email, όσο και με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου η επικοινωνία- ενημέρωση  με τους κ.κ καθηγητές ή την Δ/νση του Σχολείου κατά την περίοδο της πανδημίας, μπορεί να γίνεται με πέντε(5) τρόπους:
  1. Μέσω του mail  του σχολείου στο:  mail@2lyk-alimou.att.sch.gr προκειμένου είτε να κλείσουμε ραντεβού για φυσική παρουσία είτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
  2.  Για αιτιολόγηση απουσιών στο mail:  2ogelalimou@gmail.com και με συγκεκριμένες οδηγίες που σας έχουν αποσταλεί σε προηγούμενο mail.
  3. Μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων( που υπήρξε προτροπή από τον Σύλλογο Καθηγητών  για να συμμετάσχετε και πραγματοποιήσαμε συναντήσεις εκτός ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου).
  4. Μέσω της ιστοσελίδας του 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ :
2o Λύκειο Αλίμου  «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (sch.gr)
   5.Μέσω της καθημερινής επικοινωνίας των παιδιών με τους διδάσκοντες καθηγητές στα διαδικτυακά μαθήματα, όπου με ένα προσωπικό chat ο μαθητής μπορεί να ζητήσει την επικοινωνία του καθηγητή με τον Γονέα ή  Κηδεμόνα του.
Να τονίσω εκ νέου, ότι η σχολική Μονάδα είναι υποστελεχωμένη, δηλαδή δεν διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο με διοικητικούς υπαλλήλους σε αποκλειστικά χρέη τηλεφωνητή και ούτε υποχρεούται σε αυτό. To αναφέρω για να γίνει κατανοητό σε παράπονα τύπου : «……τηλεφωνούμε και δεν σας βρίσκουμε στο σχολείο.»
Καθημερινά υπάρχουν  εκπαιδευτικοί/ός στο σχολείο, όχι όμως υπόχρεοι/ος και σε χρέη συστηματικού τηλεφωνητή !
Επομένως, εάν κάνετε χρήση του σχολικού mail,  θα λάβετε άμεσα – αυθημερόν – απάντηση και μπορεί φυσικά να κανονιστεί συνάντηση «δια ζώσης» με ακριβή ημέρα και ώρα,  για να επιλυθεί κάθε πρόβλημα ή απορία σας, σύμφωνα με τις διατάξεις, που διέπουν όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, την περίοδο της πανδημίας.
Ωφέλιμο είναι να κατανοήσουμε όλοι, ότι και το Σχολείο αποτελεί Δημόσια Υπηρεσία και  στο πλαίσιο της λήψης  μέτρων για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19 σε χώρους εργασίας,  η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός, χωρίς διδακτικά καθήκοντα.
Όπου απαιτείται φυσική παρουσία των συναλλασσόμενων και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις η προσέλευση θα γίνεται υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/3-11-20 Υπουργείο Εσωτερικών), ενώ κατά την προσέλευση του κοινού η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Τέλος σχετικά με τα διαδικτυακά μαθήματα παρακαλούμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι:
1. Οι κ.κ Καθηγητές είναι επαγγελματίες με οικογένειες και συχνά οι  υποδομές της περιοχής, που διαμένουν δεν τους επιτρέπουν να έχουν την τέλεια σύνδεση με το διαδίκτυο. Επιπλέον όλη η υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν είναι «ιδίας δαπάνης» και όχι κάποια χορηγία, οπότε  είναι φυσικό να κατανέμεται στα μέλη της οικογένειάς τους(σύζυγος, παιδιά: ανήλικοι μαθητές, φοιτητές). Παρακαλώ λοιπόν για την κατανόηση σας, σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων στα διαδικτυακά μαθήματα.
2. Θα παρακαλέσω τέλος να ελέγξετε τις συσκευές των παιδιών, σας εάν χρειάζονται μερική επιδιόρθωση, διότι υπάρχουν από ορισμένους  μαθητές δικαιολογίες  τύπου: «δεν έχω ήχο» και ο διδάσκων δεν δύναται να ελέγξει την πρόοδο και την συμμετοχή του μαθητή στο μάθημα. Αναμφίβολα υπάρχουν τα τεχνικά προβλήματα όπως προανέφερα, αλλά όταν αυτό γίνεται συστηματικά οφείλει να μας προβληματίσει,  ειδικά σε συσκευές τελευταίας  τεχνολογίας τύπου iphone apple.
Ο αναστοχασμός σε μια  «ζωή υπό εξέταση και όρους» δεν αρκεί μόνο στο να οδηγήσει στην  ανάπτυξη μιας περισσότερο «ηθικής», «δεοντολογικής» και «συμπονετικής» στάσης απέναντι στον «μικρόκοσμο» μας, αλλά ίσως έχει την σημασία, να γινόμαστε ολοένα και περισσότερο ανοιχτοί στις εμπειρίες και τις οπτικές των «άλλων».
Θα ήθελα τέλος να γνωρίζετε, ότι η  Δ/νση και ο Σύλλογος Καθηγητών  παραμένουν πάντα ανοικτοί  σε μια ζεστή ανθρώπινη  επικοινωνία και συνεργασία προς όφελος της σχολικής κοινότητας και επίλυσης των προβλημάτων, που παρουσιάζονται.
Με απλά λόγια να  προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να την κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο και να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.
                        Με εκτίμηση
              Ο Δ/ντής 2ου ΓΕΛ Αλίμου
       Διονύσης Αναστασόπουλος  Δρ.
Υ.Γ  Για να καταλάβετε τις αδυναμίες, δυστυχώς αναγκάζομαι να σπάω το mail μου σε δυο (2) ξεχωριστά για να μπορέσει να σας σταλεί.
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων