Feed
Άρθρα
Σχόλια
         Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο 2o Γενικό Λύκειο Αλίμου συνάντηση μαθητών από 5 (πέντε) χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία και Ρουμανία), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» και του Έργου «Road to European Parliament 2019 – Empowering a new generation of EU citizens».
   Στη συνάντηση στην Ελλάδα οι μαθητές μας ήταν τα Μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία παρουσίασαν το σχέδιο «Πρόταση Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή» στους μαθητές των σχολείων από το εξωτερικό, οι οποίοι ήταν τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  Οι μαθητές μας με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στη συστηματική προετοιμασία τους για τη συνάντηση, μελετώντας επίκαιρα και σημαντικά κείμενα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, συζητώντας και καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά όλο τον πλανήτη.
  Η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και απέσπασε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις από το σύνολο των συμμετεχόντων.
  Παρευρίσκονταν από τον Δήμο Αλίμου ο κ. Κακαβής Ευάγγελος, Γενικός Γραμματέας, η κ. Μανιατάκη Αικατερίνη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου, η κ. Ξένου Μαρία, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κ Παυλοπούλου Χριστίνα, ο υπεύθυνος της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος, κ. Αntonio Dell’Atti, καθηγητές και μαθητές των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών και του σχολείου μας και γονείς μαθητών.
   Η ομάδα των μαθητών εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας, τον Δήμο Αλίμου, καθώς και τη χώρα μας και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
   Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αλίμου για την στενή συνεργασία και τη στήριξη που μας προσέφερε για την πραγματοποίηση με μεγάλη επιτυχία αυτής της συνάντησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων