2 Γενικό Λύκειο Αλίμου

"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

      Την Τρίτη 25.2.2020 οι μαθητές της Γ΄ τάξης, Προσανατολισμού Υγείας, επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο Ανατομίας.
Αρχικά μας υποδέχθηκε ο κ. Γεώργιος Τρουπής, ομότιμος καθηγητής του τμήματος ανατομίας. Μίλησε στους μαθητές για τη σχολή γενικά και τις απαιτήσεις της, αλλά και για τη λειτουργία του εργαστηρίου ανατομίας.
Ο κ. Καθηγητής, όπως πάντα ήταν πολύ προσηνής και φιλικός στους μαθητές μας, γνήσιος οικοδεσπότης και έτοιμος να απαντήσει με ειλικρίνεια και αγάπη σε κάθε τους ερώτηση. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Στη συνέχεια ο κ. Γ. Παππάς, επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο, μας ξενάγησε στο μουσείο ανατομίας της σχολής. Εκεί είδαμε διατηρημένους σκελετούς ανθρώπων με ιδιαιτερότητες, όργανα ανθρώπων σε φορμόλη, έμβρυα με γενετικές ανωμαλίες,ιατρικά εργαλεία και πολλά άλλα. Στο μουσείο υπάρχει διατηρημένος ο εγκέφαλος, αλλά και ο σκελετός του μεγάλου μας συγγραφέα Α. Σαμαράκη, ο οποίος είχε δωρήσει το σώμα του μετά θάνατον, για την άσκηση των φοιτητών της σχολής στο εργαστήριο.
Τέλος επισκεφθήκαμε ένα παλιό αμφιθέατρο της σχολής, το παλαιότερο της Ελλάδας με τα καθίσματα να βρίσκονται σχεδόν κάθετα πάνω από τον ομιλητή. Κι αυτό διότι στο παρελθόν στο χώρο αυτό γίνονταν τα εργαστήρια της ανατομίας.
Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ. Ηλίας Γιασεμής και η κ. Βασιλική Καμπέρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων