Feed
Άρθρα
Σχόλια
      Την Τρίτη 17.12.2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις εξαρτήσεις από τους ψυχίατρους του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», κ. Ηλία Τζαβέλλα, Επίκουρο καθηγητή ψυχιατρικής και  κ. Ανδρέα Καπονικολό, Ψυχίατρο, συνεργάτη στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο  με τους μαθητές της Γ΄ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν κύρια στις εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το διαδίκτυο και η ομιλία τους ήταν προσαρμοσμένη στους εφήβους.
Ο κ. Τζαβέλλας αναφέρθηκε αρχικά στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να περάσει από τη χρήση, στην ανοχή και στη συνέχεια την εξάρτηση, τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό και τα προβλήματα, ψυχικά και σωματικά που δημιουργούνται. Στη  συνέχεια αναφέρθηκε στους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου και την εξάρτηση που μπορεί αυτό να δημιουργήσει.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης άκουσαν με φανερό ενδιαφέρον τους ομιλητές, πήραν απάντηση σε ερωτήσεις και προβληματισμούς τους και διόρθωσαν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις  τους για τα εξαρτησιογόνα.
Ευχαριστούμε θερμά τους ψυχιάτρους, κ . Καπονικολό και κ. Τζαβέλλα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων