Feed
Άρθρα
Σχόλια
      Την Τρίτη 29/10/2019 οι μαθητές του Α1 επισκέφτηκαν  το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους/ες να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια στους τομείς του προγραμματισμού του μικροελεγκτή Arduino και της τρισδιάστατης εκτύπωσης .
Στο πρώτο πρόγραμμα οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον μικροελεγκτή και έμαθαν τον τρόπο χρήσης του. Εξοικειώθηκαν με τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρειάζεται κάποιος για μία πειραματική κατασκευή και έφτιαξαν το πρώτο τους κύκλωμα με λαμπάκια LED. Τέλος, προγραμμάτισαν την πλακέτα Arduino, και έκαναν τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν.
Στο εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης ενημερώθηκαν για τις εφαρμογές του 3D printing στην αρχιτεκτονική, στη μαγειρική, στην υγεία  και κυρίως στο Διάστημα, όπως εκτύπωση εργαλείων και ανταλλακτικών, καθώς και μικρών δορυφόρων που «ταξιδεύουν» στο διάστημα συλλέγοντας πληροφορίες.
Στην συνέχεια πραγματοποίησαν μετρήσεις ενός νανοδορυφόρου (Cubesat), δημιούργησαν τρισδιάστατα μοντέλα του και έμαθαν πώς να τα επεξεργάζονται προκειμένου να εκτυπωθούν σε 3D printer.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων