2 Γενικό Λύκειο Αλίμου

"Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Πρόσκληση για συμμετοχή στο παγκόσμιο project-διαγωνισμό Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020»

Αξιότιμοι Εκπαιδευτικοί,

Με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στο λειτούργημα που επιτελείτε στο σχολείο σας, σας προσκαλούμε να προσφέρετε στους μαθητές και τις μαθήτριές σας ένα παγκόσμιο, βιωματικό εκπαιδευτικό project-διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που θα σας συναρπάσει όλους και θα σας μείνει αξέχαστο! Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα «The Company Programme» – Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στα σχολεία και υλοποιείται -στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς- σε 120 χώρες από το Junior Achievement Worldwide , τον  7ο καλύτερο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό στον κόσμο, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019).

Η «Εικονική Επιχείρηση» κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει. Αναδεικνύει τα φανερά αλλά και τα κρυφά ταλέντα παιδιών και εκπαιδευτικών, ενώ «ανοίγει πόρτες» και δημιουργεί σπουδαίες ευκαιρίες για το σχολείο αλλά και την τοπική κοινωνία.  Από το 2005 έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα πάνω από 3.000 έξυπνες μαθητικές «επιχειρήσεις» και έχουν σημειωθεί μεγάλες επιτυχίες από μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και σχολεία σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ανοίγοντας πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές για τη νέα γενιά και την Ελλάδα.

H Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greecewww.senja.gr, που απευθύνεται σε εφήβους 15-18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου), καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση», με αληθινά προϊόντα/υπηρεσίες, που αξιολογούνται από κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece. Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου, ο οποίος απονέμει και το πρώτο βραβείο του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».  Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Ευρώπης. (Παρακαλούμε δείτε εδώ το έντυπο για τη σχολική χρονιά 2017-18).

Όλα τα παιδιά και οι καθηγητές που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα λαμβάνουν πιστοποιητικά συμμετοχής και όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να δώσουν ένα διαδικτυακό τεστ και να πάρουν το «Εntrepreneurial Skills Pass (ESP)-Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων» του JA Worldwide, το «πτυχίο μαθητικής επιχειρηματικότητας» που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Οι επιτυχίες των παιδιών και των καθηγητών του project είναι εντυπωσιακές και μπορείτε να τις δείτε όλες στην οικονομική ιστοσελίδα www.epixeiro.gr, όπου υπάρχει ειδική στήλη για τη Μαθητική Επιχειρηματικότητα με ειδήσεις/άρθρα από το Junior Achievement Greece. Δείτε όλα τα άρθρα εδώ: http://www.epixeiro.gr/student-entrepreneurship. Oι δράσεις και οι εκδηλώσεις μας σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και καλύπτονται από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, με κύριους χορηγούς επικοινωνίας, την ΕΡΤ, την Καθημερινή, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον Όμιλο των Αττικών Εκδόσεων. Χορηγοί/υποστηρικτές μας είναι μεγάλες επιχειρήσεις και σημαντικοί οργανισμοί.

Οι εγγραφές γίνονται από τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν το πρόγραμμα και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας www.senja.gr. Οι αιτήσεις για τη φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου. Το project θα αρχίσει όσο πιο σύντομα συσταθεί η μαθητική ομάδα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020. Θα δώσετε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία στους μαθητές και τις μαθήτριές σας, εάν μπείτε, ως σχολείο, ενεργά στην «οικογένεια» του Junior Achievement Greece. Οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα υποστηρίζονται από εθελοντές-στελέχη επιχειρήσεων που συμβουλεύουν και καθοδηγούν τον εκπαιδευτικό και τη μαθητική ομάδα, λύνοντας απορίες και μεταδίδοντας γνώσεις και εμπειρίες από την καριέρα τους στο χώρο των επιχειρήσεων.  Φέτος είναι μια σπουδαία χρονιά για το Junior Achievement Greece, καθώς διοργανώνεται για πρώτη φορά ο Φοιτητικός Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός του Junior Achievement στην Ελλάδα!

Για ερωτήσεις/απορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη, στο 213-0788600.

Στο Junior Achievement Greece υλοποιούμε και άλλα σπουδαία εκπαιδευτικά προγράμματα βιωματικού επαγγελματικού προσανατολισμού-μικρότερης διάρκειας- για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως «Στη Σκιά Ενός Στελέχους», «Διαδικτυακός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας -Social Innovation Relay – SIR», «Η δική μου επιχείρηση» και άλλα.
Δείτε τα όλα εδώ: https://sen-programs.senja.gr/
Για να μαθαίνετε αμέσως όλες μας τις δράσεις ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/SENJAGREECE/ και τα άλλα social media του JA Greece.

Με εκτίμηση,

Μάρκος Βερέμης Πρόεδρος ΣΕΝ/Junior Achievement Greece
Συνιδρυτής & Πρόεδρος Upstream

Aργύρης Τζικόπουλος Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/Junior Achievement Greece
Αντιπρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου Junior Achievement Europe

Μαρία Γιαννέτου Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων